Fotke kao povod za upoznavanje

Stidljivi ste? Ne znate kako da priđete slatkom dečku ili simpatičnoj devojci – možete da ih krišom slikate fotoaparatom (digitalnim ili običnim, nije toliko bitno), ali se bojite da im priđete? Svoju stidljivost možete prevazići tako što se nećete baš toliko kriti iza kamere, već ćete fotoaparat upotrebiti kao sredstvo za upoznavanje. Kako?
Recimo, vidite zgodnog dečka ili simpatičnu devojku (u kafiću, na ulici, negde gde ima koliko-toliko svetla, pošto ni blic nije svemoćan). Priđete im i zamolite ih da se slikaju s vama, ili im kažete da biste jako želeli da ih fotografišete – a, kao lepo vaspitana osoba, prvo ih pitate za dozvolu. Ukoliko ste dovoljno učtivi i ako niste naleteli baš na nekog namćora, dobićete traženu dozvolu.
Poželjno je da izbegavate otrcane trikove kao što je: "Ćao, ja sam modni fotograf, mislim da bi bila super fotomodel", ili: "Toliko si sladak da prosto moram da se slikam s tobom". Ovi trikovi su toliko otrcani da njima možete privući jedino ne baš inteligentne devojke ili dečake.
Ako je vaš fotoaparat digitalni, snimke ćete moći da vidite odmah – i da snimate dalje, dok ne dođete do neke fotke kojom ste i vi i osoba koja vas zanima zadovoljni. Usput se možete, sasvim prirodno i neusiljeno, raspitati o interesovanjima te osobe i na osnovu onog što saznate voditi razgovor. Ako se blokirate, tu je vaš fotoaparat da vam da nešto da radite dok ne smislite šta dalje.
Ukoliko je vaš fotoaparat običan, snimke (osim ako se radi o polaroidu) ne možete videti odmah – ali i to može biti neka vrsta prednosti, jer tako dobijate potpuno prirodan izgovor da se s tom osobom ponovo vidite, kako biste joj pokazali slike.
Upamtite: bez foliranja i jeftinih trikova i bez nagoveštavanja da taj dečko ili devojka mogu imati neke materijalne koristi od toga što ih slikate (kao što bi fotomodel mogao da ima korist). Tako će vaš razgovor biti neusiljen, a čak i da ništa naročito ne ispadne, biće to prijatno ćaskanje sa zanimljivom novom osobom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.