Frajeri na plaži

Na plaži, kao i u školi, postoje određeni tipovi momaka (i devojaka, kad smo već kod toga), a jednom kad procenite kom tipu pripada momak koji vas zanima, možete lakše da smislite i strategiju kako da mu priđete, kao i da procenite da li biste se dobro slagale s njim.

Pozer: to je dečko koji je redovan posetilac teretane, i shodno tome ima dobro izvajano, zmijsko telo. Obožava da ga pokazuje, bilo tako što će zavodnički šetati plažom, bilo tako što će se izležavati na suncu. Ako želite da vas vide s dobrim „komadom“ pored vas, on je odličan izbor. Neki od pozera biće samo sa super ribama, ali nekima ne smeta ni ako ne izgledate kao manekenka, dokle god se divite njegovom savršenom telu. Ima ih i koji su sasvim fini momci, samo se osećaju bolje u dobrom telu i vole da i pokažu rezultate svojih napora.
Sportista: to su veseli tipovi koji vole sve vrste sportskih igara. Obično su glasni, i vole da organizuju ljude u timove za igru. Ako ste dobre u sportovima i volite puno aktivnosti, ovakvi momci su super za vas; pažnju im najbrže privuku devojke koje ih ne samo izazovu na neku igru nego ih i pobede (mada, ako im se vaš veseo karakter baš dopadne, mogu i da vas puste da pobedite). Ukoliko ste u fazonu izležavanja, ne volite puno da se krećete i smeta vam da se prilikom nekog sporta ogrebete ili uprljate, ovakvi momci nisu za vas.
Klinac: desi se i da se neko dete „zablene“ u vas, pa vas prati svuda i udovoljava svim vašim hirovima. Teško da ćete želeti da budete s njima, ali ne bi bilo u redu da ih surovo iskorišćavate ni ismevate. Ako ne želite ni da ćaskate s njima, stavite im do znanja da ih ne želite u svojoj blizini, nemojte ih koristiti kao kuče koje vam donosi papuče i novine.
Štreber: taj i na plažu ponese knjigu (uglavnom neku ozbiljnu literaturu) i skoro sve vreme bude u hladu čitajući je. Oni umeju da budu smotani kad se o međuljudskim odnosima radi, ali su često fini kao osobe, a nisu ni nezainteresovani za suprotni pol – samo im komunikacija nije jača strana, plus se lako desi da se toliko zanesu u knjigu da nikog živog ne primećuju. U vezi, neki od njih umeju da budu jako romantični (duge šetnje plažom uz držanje za ruku, zajedničko gledanje zalaska sunca, recitovanje ljubavne poezije…). Želite da to iskusite? Najbrži način da vas primete jeste da im uzmete knjigu iz ruku – nemojte ih zavitlavati niti ih terati da vas jure po plaži da bi dobili knjigu nazad, već počnite razgovor s njima (možete ih pitati o knjizi koju čitaju), i vrlo verovatno će biti zainteresovani.
Šmeker: stalno pokazuje kakve sve akrobacije ume da izvede i ne smeta mu ako mu nešto ne uspe, pa se izblamira. U rekordnom roku će upoznati sve koji dolaze na plažu, računajući i bakice, dečicu i prodavce sladoleda. Veseli su, druželjubivi, kao ortaci su super, ali za vezu problematični – potrebno je dosta vremena da ih smuvate, jer su im zabava i nedostatak bilo kakvih obaveza (pa i obaveza prema devojci) najvažniji.
Za svaki od navedenih tipova momaka postoji i sličan tip devojke, i pravila su manje-više ista. Naravno, ovo je sve bila generalizacija – konkretna osoba koju ćete sresti može se dosta razlikovati od opisanih.

1 komentar
  1. Maja Pavlović

    Članak je super, mada ste mogli navesti još neku kategoriju jačeg pola! Mada, i bez toga sam uživala čitajući ovaj članak!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike