Gipsy fashion

Sa toplim danima stigla je i laganija odeća. Ove sezone u modi je „Gipsy fashion“ (ciganska moda), a pod tim stilom podrazumevaju se modeli šiveni od šarenih i laganih materijala.

Majice su poluprovidne, cvetnih ili višebojnih dezena, sa lastišem provučenim kroz materijal oko ramena. Mogu da se nose sa golim ramenima, ili ako se pomere na gore kako bi bile lagano nabrane na dekolteu.

Suknje i haljine su šivene od lepršavih, gužvanih materijala, sa našivenim trakicama. Sigurno vaša mama ima negde sakrivenu crnu široku suknju (ili suknju neke druge boje), koja izgleda kao da je zgužvana. Takve suknje nosile su se pre 10-ak godina i ponovo su u modi.

Teksas je takođe neizbežan ove sezone, kobinovan sa belim materijalima, volanima i trakicama. „In“ je sve od teksasa – suknje, korseti, pantalone, i sve to kombinovano sa raznim materijalima. Ovakav spoj materijala i stilova je pravac u modi koji se zove „Gipsy fashion“.

Ova odeća izgleda prilično neuredno, lepršavo, nedefinisanih linija, i pristaje samo onima koji umeju da je nose. Odiše slobodom, radošću i neobaveznošću – kao ciganski duh!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.