Interesovanje za kompletnu ličnost

Kada ste u ljubavnoj vezi, lako je usredsrediti se na voljenu osobu samo u onim stvarima koje imaju veze s vama i vašim odnosom, ali veza će biti mnogo kompletnija ukoliko se usredsredite na kompletnu ličnost dečka ili devojke (naravno, i ako se oni interesuju za vašu kompletnu ličnost).
Na šta mislimo? Na to da dečka ili devojku povremeno pitate i o stvarima koje veze s vama nemaju. Kako je protekao njen izlazak s drugaricama, o čemu su sve pričale (da, znamo da vas to ne zanima naročito, ali će njoj značiti ako pokažete interesovanje). Kako je prošao njen trening karatea? Ako niste u istom odeljenju, pa već tako znate, kako je prošlo njeno odgovaranje istorije? Šta su on i njegovi ortaci radili kad su izašli? Kako mu je prošao basket sa ortacima, koliko je koševa dao, šta se još zanimljivo desilo? Kako napreduje u omiljenoj kompjuterskoj igri? Da li se pomirio sa sestrom? Kako je prošao na kontrolnom iz matematike? I tako redom.
Postavljajući ovakva pitanja i pažljivo slušajući odgovore čak i ako se radi o nečemu što vas ne zanima mnogo, pokazujete interesovanje za kompletnu ličnost voljene osobe, što njoj i te kako prija, i na taj način postajete još bliskiji. Baš kao što i vama prija da se voljena osoba interesuje za ono što vi radite, niste joj samo neko s kim izlazi i zabavlja se da bi mogla da pokaže da ima dečka ili devojku, već je zaista zanimate, zaista želi da vas upozna, da se zbliži s vama.
Da ne bude zabune, ovo ne znači da voljenu osobu treba zapitkivati o svakoj sitnici, niti joj postavljati toliko pitanja da joj glava zazveči; to bi joj bilo naporno, plus svako želi da zadrži bar delić intime, i u to ne treba zadirati. Neku "normalnu meru" pitanja sami ćete odrediti (to je nešto što varira od osobe do osobe, neki vole da vam kažu više ukoliko pokažete interesovanje, neki manje, radi se o veštini koja se uči "u hodu"), ali bitno je da ih povremeno postavljate, kako se voljena osoba ne bi osećala kao da je samo nekakav ukras u vašem životu.

Ostavite komentar