U trendu

Iskoristite šansu za flert

Da li vam se nekada desilo da na ulici vidite neku simpatičnu osobu, refleksno joj se nasmešite, nasmeši se i ona vama i… I, ništa. Produžite svojim putem, ponavljajući sebi da ste ćurka ili majmun kada nekome tako slatkom i simpatičnom niste smeli da priđete. A ne znate ni ko je ta osoba bila, ni kako se zove, nemate ni najmanju predstavu kako da dođete do nje, zapravo, prilično ste sigurni da je više u životu nećete videti. Tek je za nijansu je bolja varijanta kada vam se sviđa neko iz vaše škole ili komšiluka: nasmešite im se kada ih vidite, osmehnu se i oni vama, ali nikada ne progovorite ni reč. Naravno da je moguće da vam osmeh uzvraćaju iz učtivosti ili jer im se dopalo što ste se nasmešili pa uzvraćaju, bez ikakvih namera za daljom komunikacijom, ali ako ne pitate, nikada nećete saznati.

Ovakve stvari dešavaju se relativno često. Problem je što je svaka propuštena šansa za flert upravo to – propuštena šansa. Taj trenutak nikada nećete vratiti, niti tu mogućnost. Naravno da među tim slučajevima ima i onih s kojima biste, nakon dva minuta razgovora, shvatili da vas zapravo ne zanimaju – ali kako to znati unapred? Odgovor je jednostavan: nikako. Dok ne probate, ne znate. Zato pokušajte da se ne stidite, već iskoristite svaku šansu za flert koju imate (kada vam se taj dečko ili devojka dopadaju, naravno). Pored toga što tako povećavate šansu da upoznate nekoga u koga ćete se ludo zaljubiti i biti super srećni, povećavate i šansu da proširite svoj krug poznanika, možda i steknete nekog novog dobrog prijatelja.

Ovo lepo zvuči u teoriji, ali šta ako se jako stidite da tek tako prilazite nepoznatima? Vežbajte! Vežbajte tako što ćete prilaziti neznancima na ulici, onima za koje niste ni na koji način zainteresovani i pitati ih nešto kao što je koliko je sati (sklonite svoj sat ako ćete to da pitate), gde se nešto nalazi, da li je prošla takva-i-takva osoba… Možete čak i da se zabavite smišljajući neutralna (i nipošto uvredljiva, niti smišljena samo zato da se našalite na račun onoga koga pitate) pitanja koja ćete postavljati slučajnim prolaznicima.

Kad se malo ohrabrite, počnite da prilazite i onima koje vidite negde u gradu i smesta vam se dopadnu. Razgovor s njima možete početi nečim neutralnim – a pošto ste vršnjaci, lakše će vam biti da nađete zajedničku temu (predlog za pitanje: „Izvini, gde si kupio tu majicu, tražim istu takvu za brata, ali nigde nisam uspela da je nađem?“). Moguće je da ćete tako upoznati i ljude za koje će ispasti da vam se baš i ne dopada što ih upoznajete – ali upoznaćete tako i nove poznanike, možda i prijatelje, a možda – zašto da ne – i novu ljubav. Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.