Između ljubljenja i „do kraja“ (2)

Ne postoje pravila kako se peting izvodi. Radite ono što vam oboma prija i istražujete šta je sve to što vam prija. To peting može da učini i veoma korisnim jednom kada poželite da vodite ljubav, jer ćete već prvog puta tačno znati šta ono drugo voli i u čemu najviše uživa. Time povećavate šanse da vam prvi put ostane u sećanju kao zaista lepo iskustvo, a ne kao „bilo je bez veze“.

Uz sve uživanje i opuštenost, ne bi trebalo zaboraviti i na oprez. Mnogi smatraju da, pošto prilikom petinga nema penetracije, ne postoji mogućnost bolesti niti trudnoće, ali nije tako. Oralnim seksom mogu da se prenesu gljivične i bakterijske infekcije, kao i herpes (groznica), dok doticanjem genitalija ne-baš-čistim rukama takođe mogu da se prenesu različite infekcije. Što se mogućnosti za trudnoću tiče, ukoliko tokom strastvenih trenutaka dečko ejakulira, usled neopreznosti može se desiti da sperma dospe u vaginu. Za oplodnju jajne ćelije dovoljan je jedan jedini spermatozoid – a na prstima koji uđu u vaginu ima ih na hiljade (prsti ne moraju čak ni da uđu u vaginu, spermatozoidi su veoma pokretljivi, tako da je već i sperma na butini devojke potencijalna opasnost od neželjene trudnoće).

Kao i prilikom samog seksualnog akta, ni na peting ili različite varijante petinga niko nikoga ne sme da tera. Recimo, ako je za vas oralni seks (koji se, uzgred budi rečeno, smatra seksom, iako tu ne dolazi do penetracije) i dalje veliki korak, ili nešto što jednostavno ne želite da učinite, ne dajte da vas nagovore na to – uvek imate pravo da odbijete ono što ne želite.

Sve u svemu, peting može da bude jako zabavan i veoma lepa razmena nežnosti; uz dovoljne mere opreza (čitaj: dobru higijenu i pažnju da devojka ne zatrudni) može da bude čak i opušteniji i veće uživanje nego sam seks. Jednog dana, bez ikakvog požurivanja, peting se sasvim prirodno pretvori u predigru za vođenje ljubavi – onda kada to oboje želite i kada ste oboje za to spremni.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.