najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kad bivšeg vidite s novom devojkom

Kad ste tinejdžer, retkost je da ljubavna veza traje dugo. Pre ili kasnije dođe raskid, a nekad se desi i situacija iz naslova – i, bez obzira na to što je vaša veza gotova, nije vam svejedno kad bivšeg dečka vidite s novom devojkom.

U takvoj situaciji, najčešće se osećate grozno i ne znate kako da postupite. Mnoge devojke jednostavno pobegnu, možda i otrče do toaleta da se tamo isplaču. Ili se ponesu neprijatno prema toj devojci, što nije u redu, jer vam ona ništa nije skrivila (a i ako jeste, ako je „muvala“ vašeg dečka dok je još bio s vama, i on vas je ostavio zbog nje, ništa se dobro neće desiti ako budete neprijatne prema njoj, ništa nećete postići).

Šta je najbolje u takvoj situaciji?

Kao jedno, setite se da vaš bivši nije s tom devojkom zato da bi vama napakostio (a ako jeste, onda tek ne treba da mu dopustite da vidi da vas je povredio!).

Jednostavno, vaša veza je okončana, i on je nastavio sa svojim životom, što uključuje i nove veze – i vama bi bilo dobro da tako postupite. Udahnite duboko, ako je potrebno, odbrojte malo u sebi da se smirite i pomislite na nešto što vas čini srećnom, što vas nasmeje (molimo vas, bez zamišljanja nasilja – setite se nečeg lepog, ili nekog vica ili nečega smešnog što su vaši prijatelji rekli ili komedije koja vas je nasmejala). Zatim, normalno, uz osmeh, prođite pored svog bivšeg i njegove nove devojke. Ako devojku već poznajete, možete oboje da ih pozdravite u prolazu i nastavite svojim putem. Ukoliko devojku ne znate, možete da joj se osmehnete, pružite joj ruku, predstavite se (po imenu, ne kao bivša devojka njenog dečka) i pitajte je kako se zove.

U čemu je prednost ovakvog postupka?

Ako taj dečko pokušava da vas povredi time što je s novom devojkom, pokazujete mu da nije uspeo. A ako jednostavno nastavlja sa svojim životom, vi pokazujete da se ponašate kao normalna osoba, i osećate se dobro jer vam je uspelo da ostanete mirne i normalno se ponašate – to je mnogo bolje osećanje nego ono koje bi usledilo nakon što se rasplačete, pobegnete ili napravite scenu.

Nije lako, znamo, ali samo hrabro! Najviše zbog sebe, jer se vi onda ne osećate kao bespomoćna plačljivica.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Neukusno je nepozvan prilaziti nekom, naročito mješovitom društvu, a pogotovo ako ste gotovo sigurni da ste nepoželjni u društvu para. A tek ako se tek tako predstavljate, možete da pokvarite tuđi odnos i kao bivša djevojka izazovete ljubomoru. To se zove nametanje.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike