Kada će vam dečko reći da vas voli?

Pitanje iz naslova je mnogo koja devojka postavila sebi – i mnogo koja žena, takođe. Već je postalo opšte mesto da muškarci nikako da kažu: „Volim te“. Mada ih ima dosta koji nemaju problema da devojci koju vole to i kažu, ostaje generalno pravilo da su oni skloniji tome da ljubav pokažu nego da o njoj pričaju.
Ako samo malo obratite pažnju, videćete šta sve dečko koji vas voli radi za vas, kako se trudi da vam s njim bude lepo… To je sve super, i nije da devojke ne primećuju takve stvari, ali bi ipak volele da im dečko ponekad i kaže da ih voli – ne mora da se „polomi“ oko njih, samo da im to i kaže (i da to stvarno i misli, naravno, ima i dečaka i devojaka koji lako izgovore da nekog vole, a da prema toj osobi ne osećaju ništa).
A momcima to nije uvek lako. Ne zato što ljubav ne osećaju, nego zato što mnogima od njih ostane negde uvreženo da ne treba pričati o nežnim osećanjima jer to može biti upotrebljeno protiv njih. Nemaju nikakav problem da kažu da vole picu, pomfrit ili kućno mezimče – za to ih niko ne bi zadirkivao – ali reći da vole neku devojku? I tako se prosto namestiti kao meta za zadirkivanje?
Ne zaboravite na još nešto. Momcima tinejdžerima sve to s izlaženjem i s imanjem devojke može da bude novo i da ne umeju odmah da se snađu u tome. Niko ih nije učio kako se treba ponašati u vezi, moraju to usput da nauče, štošta im je tu zbunjujuće, pa i zastrašujuće. I devojkama je sve to novo, ali one su makar učile da emocije izražavaju rečima, dok momci nisu.
Možete pokušati da im umanjite strah od tih reči tako što ćete upotrebiti neke blaže, recimo, da vam je mnogo stalo do njih, da vam se jako, jako dopadaju… Ako ne pobegnu, najverovatnije im samo treba vreme da bi vam rekli da vas vole. A ako vam dosadi da čekate (ne mislimo baš da vas strpljenje izda nakon deset minuta veze), kažite vi njemu da ga volite – to bi moglo da ga ohrabri da uzvrati na sličan način.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.