Kako momak pokazuje da mu se devojka sviđa?

Foto: BlueOlive/Pixabay.com

Pitanje iz naslova sebi je postavila mnogo koja devojka, ali univerzalan odgovor na njega ne postoji, jer nisu svi momci isti, pa ni njihovo ponašanje i način pokazivanja emocija neće biti isti. Mnogo je efikasnije, umesto uopštenog pitanja, obratiti pažnju na momka koji vas zanima i razmisliti kako bi neko kao on pokazao da mu se devojka dopada.

Ima dečaka koji su već izlazili s devojkama, ponešto su naučili o tome kako da im priđu, imaju dosta samopouzdanja i ne vole da budu nejasni u pristupu – takvi momci neretko priđu devojci i pitaju je da izađe s njima. Nekada će i dečaci koji zapravo nemaju samopouzdanja učiniti to isto – jeste da se boje odbijanja, ali se još više boje da samo čekaju i premišljaju se, i na kraju vide kako neko drugi izlazi s devojkom koja se njima sviđa, pa, zato da bi prestali da razmišljaju o svemu nelepom što bi moglo da se desi, jednostavno priđu i “urade to”; nekada pri tom deluju prilično nespretno.

Ima i stidljivijih momaka kojima je jako teško da skupe hrabrost i pokažu šta osećaju pred simpatijom. Boje se da će ih ona odbiti, da bi mogla da ih ismeje pred svojim drugaricama (a ima devojaka koje su zaista veoma neprijatne prilikom odbijanja) i pred njihovom sopstvenom “ekipom” koja stoji sa strane i posmatra, pa će ih posle toga još i ortaci “zezati”… Takvi stidljivi momci neretko će smesta ućutati čim devojka koja im se dopada prođe pored njih, izbegavaće njen pogled, možda se i preznojavati, iako su do pre nekoliko trenutaka opušteno pričali s prijateljima.

A ima i onih momaka koji nemaju ni najmanju predstavu o tome kako da pokažu devojci da im se dopada, i onda jednostavno pokušavaju da joj privuku pažnju na prvi način koji im padne na pamet, slično dečkiću u vrtiću koji devojčicu koja mu se dopada povuče za kikice, ili joj, u mlađim razredima osnovne škole, otme ili sakrije torbu, uzme neku njenu stvar pa da ona mora da ga juri, na bazenu je gurne u vodu… Ima dečaka koji i kad uđu u pubertet na sličan način privlače pažnju devojkama, “glupiraju” se, glavno da ih ona primeti.

U principu, ako se dečaku na neki način primetno promeni ponašanje čim se vi zateknete u njegovoj blizini, nije ravnodušan prema vama (u pozitivnom ili negativnom smislu, to je već drugo pitanje); u tu promenu ponašanja spada i kada se on upadljivo trudi da deluje kao da promene nema, kao da vas nije primetio, a inače se normalno pozdravlja sa svima koje zna. A izuzev toga, kako će tačno neki momak pokazati da mu se sviđate (ili pokušati da sakrije da mu se sviđate) razlikuje se od dečaka do dečaka.

2 komentara

Ostavite komentar