U trendu

Kako one prikrivaju nedostatke

Znate već i sami: niko nije baš savršen. Neko ima malo veće uši, ili ne baš lep nos, previše okruglo ili previše izduženo lice… Od takvih problema pate i najveće filmske zvezde, mada se na nekima od njih to baš i ne primećuje… U čemu je tajna? Evo kako neke od poznatih zvezda prikrivaju svoje nedostatke!

Gvinet Paltrou smatraju pravom lepoticom, ali i ona ima „problemčić“: malo veće uši. Niste primetili? To je zato što ih vešto prikriva – bujnom kosom i upadljivo našminkanim očima, koje skreću pažnju sa njenih ušiju. Ako i vas muči taj problem, pokušajte sa senkom za oči u pastelnim tonovima (roze, zelena, plava) i malo većom količinom maskare. Ne morate kosom potpuno da prekrijete uši – već i sama činjenica da se vidi da vam je bujna kosa skrenuće pažnju sa ušiju.

Sećate li se Dženifer Aniston sa početka serije „Prijatelji“, onako nesigurne i smušene? Onda ste verovatno primetili koliko se u međuvremenu prolepšala. Neki će reći da se radi o braku sa Bredom Pitom, ali ima tu i vešte šminke. Problem Dženifer Aniston je to što ima malo preblizu postavljene oči, koje su uz to i malčice oborene nadole. Ona to rešava proređivanjem obrva u delu iznad nosa i njihovim produžavanjem olovkom ka spolja – to menja proporcije izgleda očiju. Svetlom senkom ka unutrašnjosti kapka oka taj deo se vizuelno spušta, a tamnom senkom se podiže spoljni deo oka.

Liv Tajler, vilinska princeza: ima previše izdužen oblik lica. To sasvim uspešno rešava veštom šminkom – rumenilo nanosi gotovo horizontalno od sredine uha prema vrhu nosa. Da bi malo zaokruglila lice, ispod očiju nanosi malo senke boje lešnika, a na trepavice dosta maskare. Izbegava crnu olovku na unutrašnjosti donjeg kapka, jer to nos i lice čini dužim.

Rene Zelveger ima suprotan problem: previše okruglo lice. Zato na obe strane lica pravi senku, stavljajući podlogu tamniju od kože. Obrve formira u obliku galebovih krila. Ajlajner se nanosi tako da na spoljnoj ivici linija malo izađe nagore. Trepavice se dobro uvrnu mašinicom i bogato namažu maskarom. Nakon ovakvog postupka, lice izgleda izduženije.

Džulija Roberts: već znate – prevelika usta. Zato koristi ruževe u prirodnim tonovima (smanjuju usne) i nikada ne iscrtava olovkom konture usana. Pomoću korektora boje kože neutrališe spoljašnje uglove usana (pa usta izgledaju manja). Zatim nanese sloj pudera, ruž u prirodnoj boji i sasvim malo sjaja za usne. Eto najplaćenije glumice današnjice!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.