U trendu

Kako protiv alapače?

U svakom odeljenju postoji bar jedna: njen izgled nije ništa posebno, često se oblači napadno (mada to nije obavezno) i zna je cela škola – ali ne baš po dobru. Uvek zna sve tračeve, kako one iz sveta zvezda tako i one iz znatno bliže okoline. Ko, šta, s kim, kako, zašto (ovo poslednje su, naravno, njena „dubokoumna“ nagađanja), o tome će da priča sa svakim ko pristaje da je sluša. Pažljivo će pratiti reakciju kako bi po njoj iščeprkala nešto o sagovorniku – i to onda prenela dalje.

Čuvanje tajne njoj je nepoznato, o njenim etičkim normama nećemo; smatra da nema ništa loše u tome da vašoj najboljoj drugarici saopšti da ste rekli da joj je nova frizura kretenska (a vama je to izletelo u trenutku iznerviranosti i nikada to ne biste rekli drugarici), ili da dečku koji vam se jako sviđa ispriča „veselu pričicu“ o tome kako ste jednom dobili menstruaciju usred žurke i kako vam se pojavila „ovolika krvava fleka“ na beloj suknji.

Znate na kakve devojke (ima i poneki takav momak) mislimo? Znate – ima ih koliko hoćete (ili, bolje, koliko nećete) u vašoj okolini. Pitanje je, šta s takvima? Kad ih čujete kakve su stvari u stanju da šire unaokolo, poželite da im zalepite šamar ili da se počupate s njima, ali to baš i nije produktivno rešenje (ako želite bliski susret s direktor(k)om škole, bolje je da to bude povodom vaše pobede na nekom takmičenju). Šta jeste produktivno rešenje?

Može da bude dobro rešenje da se držite što dalje od takve osobe. Tako će imati manje mogućnosti da o vama sazna bilo šta, plus, njoj su ipak najzanimljiviji oni koji su u njenoj blizini i koji su joj stalno pred očima – ako vas ne primećuje, znatno su manje šanse da će joj pasti na pamet da nešto priča o vama.

Šta ako ovo ne upali, šta ako ona ipak priča svakakve priče o vama? Priče možete ignorisati (svako čudo za tri dana), a možete joj i prići i potpuno mirno i neagresivno je zamoliti da se ne petlja u ono što je se ne tiče. Alapačama u principu niko ne upućuje ovakav zahtev, pa je verovatno da će biti toliko zapanjena vašom reakcijom da će prestati da priča o vama. Samo nemojte da iz osvete i vi širite svakakve priče o razrednoj alapači – time joj pridajete pažnju i značaj koje uopšte ne zaslužuje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.