Kako započeti razgovor

Čast izuzecima, ali ponekad vam je stvarno teško da započnete razgovor s osobom suprotnog pola, ili da barem razvijete i održite konverzaciju koja se dosad svodila na svakodnevne pozdrave. Mnogi će vam reći kako je sve pitanje iskustva i samopouzdanja. Vama gori pod nogama! Baš vas briga što ćete za nekoliko godina umeti da priđete svakoj osobi suprotnog pola kad u ovom momentu ne znate šta biste.
Prvi korak svodi se na prikupljanje informacija. Raspitajte se u čemu on ili ona uživa, kakvu muziku sluša ili koje filmove voli. Dobro bi bilo da zaista shvatite da imate ponešto zajedničko. Naime, zaista ne možete razgovarati o njegovom omiljenom fudbalskom timu ako vi jedino znate to da je lopta okrugla. Kako da ćaskate s devojkom koja satima gleda sapunice, a vi čak i ne znate da to nisu španske već meksičke serije? No, ukoliko vas bar neko interesovanje spaja, pola problema ste rešili.
Uvek je vreme za nastup – vreme za razgovor! Čim se ukaže prilika da nešto kažete, progovorite. Gledajte je/ga u oči. Nasmešite se. Pozdravite se. Postavite neko pitanje u vezi s njenim/njegovim interesovanjima ili u vezi s onim što vam je zajedničko. Ne zaboravite da u razgovoru pomenete kako imate nešto zajedničko! Nadamo se da je to ipak nešto više od omraženog profesora hemije (mada ni ta tema nije loša za početak razgovora).
Kada ste (nekako) postavili prvo pitanje, saslušajte odgovor. Verujemo da vam neće biti tako teško da smislite sledeće. Ako vam se učini da razgovor "škripi", nemojte zbunjeno zaćutati. Pre no što pobegnete glavom bez obzira, recite: "Drago mi je što smo proćaskali."
Bitno je da shvatite jednu činjenicu: većini osoba prija kad im se obrati neko suprotnog pola. Samo se opustite. Zapravo, niko nema baš često priliku da priča o sebi. Logično je da uživamo kad nam neko već pruži takvu priliku.
U krajnjem slučaju, ako ste potpuno nesigurni u sebe i ne verujete da bi ta osoba razgovarala sa vama, zaboravljate bitnu stvar: nijedna osoba kojoj se obratite neće biti ni približno tako kritična kakvi umete da budete prema sebi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.