U trendu

Ko gubi, ima pravo da se ljuti

U poslednju nedelju dana održane su dve važne dodele muzičkih nagrada – „Smash Hits Awards“ i „Billboard Music Awards“.

Kajli Minog (Kylie Minogue) nije dobila apsolutno nijednu nagradu na dodeli „Smash Hits Awards“, zbog čega je besna izašla iz sale. Ona je zvezda koja veoma dugo traje, u različitim trendovima, i uvek uspeva da izgleda novo i moderno. Iako nije dobila nijednu nagradu, ukrala je šou sa svojim izazovnim nastupom. U seksi crvenoj haljinici izvela je veliki hit sa novog albuma „Can’t Get You Out Of My Head“.

Očevidac u londonskoj Doklands areni (Docklands Arena) primetio je da je Kajli besno izašla iz sale, očigledno nezadovoljna ishodom dodele. Pevačica nije čak ni ispoštovala organizatore jer nije ostala na zajedničkom slikanju svih učesnika ceremonije. Otkazala je i sve intervjue za štampu, koje je trebalo da obavi posle svečanosti. Pretpostavljate, sigurno, da je Britni ta koja je ponela nagradu za najboljeg ženskog izvođača.

Domaćica ceremonije je bila bivša „spajsica“ Ema (Emma Bunton) ili kako je zovu „Baby Spice“. Veliko iznenađenje je i da Kreg Dejvid (Craig David) i Robi Vilijams (Robbie Williams) nisu odneli kući nijednu nagradu.

Na dodeli Bilbordovih nagrada nije bilo ni izbliza slično. Niko se nije ljutio (bar ne javno), ali su se svi dobitnici uredno zahvalili Bogu. Dženet Džekson (Janet Jackson) je bila u centru pažnje, jer je dobila nagradu kao legenda muzike. Publika u hotelu MGM Grand u Las Vegasu joj je stojeći priredila ovacije. Kuriozitet je da je Dženet počela svoju karijeru nastupajući na istom mestu kad joj je bilo samo sedam godina.

Posle ove dodele, grupa Destiny“s Child sigurno više nema mesta na polici za nove nagrade. Ove devojke su dobile čak pet nagrada, od kojih je jadna Nagrada za najboljeg izvođača godine („Artist Of The Year“).

DMX je prvi umetnik koji je imao tu čast da mu prva četiri albuma debituju na prvom mestu Bilbordove liste najboljih dvesta. On je ujedno priredio veliku neprijatnost organizatorima, jer su morali da pravdaju njegovo odsustvo sa uručenja – pobegao mu je avion.

Ar Keli (R Kelly) je dobio šest nagrada, uključujući i onu za najboljeg ritam i bluz hip-hop izvođača godine („R“n“B Hip-Hop Artist Of The Year“).

Šegi (Shaggy) je dobio dve nagrade „Albums Artist Of The Year“ i „Male Albums Artist Of The Year“.

Momci iz grupe Nsink (*NSYNC) dobili su nagradu jer su albumom „Celebrity“ oborili dosadašnji rekord prodaje u jednoj nedelji.

Evo još nekih dobitnika Bilbordovih nagrada:

  • Izvođač godine duo/grupa: Destiny“s Child
  • Najbolji novi ženski izvođač godine: Alicia Keys
  • Najbolji novi R“n“B/hip-hop izvođač godine: Alicia Keys
  • Album godine: „1“, The Beatles
  • Najbolji singl za film „soundtrack“: Destiny“s Child

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.