najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Kombinacija običnog i doteranog

Postoje oni koji baš vole da se doteruju, i to je sasvim u redu. Ima i onih koje to mrzi – neće ići unaokolo s fronclama masne kose, to bi već bila nehigijena, ali ih mrzi da se nešto posebno lickaju i sređuju; i to je sasvim u redu. Ukoliko želite da vas drugi smatraju atrkativnim, najbolje je kombinovati oba pristupa.

Nije da će vam neko zameriti ako se oblačite obično. Neće, smatraće vas normalnom osobom. Neće vam niko zameriti ni ako se stalno doterujete. Možda će vam se podsmevati, iza leđa ili otvoreno, neko ko bi i sam voleo da je doteran, ali je previše lenj za to, ali niko vam neće zameriti to što volite da se lepo obučete i lepo izgledate; jednostavno će vas smatrati osobom koja voli takve stvari. Ništa nenormalno.

Ukoliko se stalno oblačite obično, izgledate, pa, obično. Ako se stalno doterujete, to nakon izvesnog vremena postane obično; lepo vi izgledate, samo su svi na to navikli i niko to posebno ne primećuje. Ono što se najviše primećuje jeste kad mozak dobije materijala da “radi prekovremeno” razmišljajući, nagađajući i prisećajući se, a to dobijate ako kombinujete običnu odeću i doteran izgled.

Ako najviše volite da se oblačite obično i mrzi vas da se doterujete, povremeno se ipak potrudite. Obucite neku lepšu odeću koja ističe delove vašeg tela kojima ste zadovoljni (ne mislimo da budete vulgarno polugoli, ni da izgledate kao da sve nudite “na tacni”); ako vam je kosa večito skupljena u rep, pustite je ili namestite neku lepu frizuru; “nabacite” malo šminke.

Već će promena naterati sve oko vas da vas primete, da možda prvi put uoče koliko ste lepi. I, taj vaš izgled će im ostati u sećanju, čak i kad se vratite običnom oblačenju (uz povremene “izlete” u svet doteranih, onda kada ste za to raspoloženi), ljudi će pamtiti koliko dobro izgledate kad se doterate i njihova sopstvena mašta će nadoknađivati ono što im oči u tom trenutku ne vide, pa ćete im biti u mislima više nego da se stalno “lickate”.

Redovno se doterujete? Probajte da povremeno budete u sasvim običnoj odeći. Ili čak i u nečemu grubljem (ne prljavom, samo od malo grubljeg materijala), kao da ste, recimo, pošli da kao vodoinstalater odgušujete cevi. Ljudima će u sećanju i dalje biti vaš uobičajeni doteran izgled, a pošto to nije ono što trenutno vide, mozak će im “raditi prekovremeno” zamišljajući taj izgled, tako da ćete delovati još atraktivnije (i, verovali ili ne, još i više seksi).

Promena je ono što najpre privlači pažnju (ne toliko sitna promena kao što je druga boja šnale), a ako je ta promena u okvirima normalnog i lepog (dakle, ne promena u stajlingu koja čini da izgledate bolesno ili kao neko koga biste na ulici zaobišli u širokom luku), vaš izgled će biti primećen u pozitivnom smislu. Kao ukras dodajte i osmeh i vedrinu, i definitivno ćete se dopadati svima osim namćorima kojima se niko i ništa ne sviđa.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike