U trendu

Konačno – sami za doček!

Ove godine vam je konačno pošlo za rukom! Trebalo je tu i tamo diplomatskih sposobnosti i ubeđivanja, ali uspelo je – vaši nisu kod kuće i planirate da napravite neviđeno dobru žurku za doček. Nakon uzbuđenja i euforije, vreme je da se prihvatite ozbiljnijih priprema.

Lista zvanica

Napravite spisak prijatelja koji obavezno moraju biti prisutni, ali vodite računa o prostoru koji vam je na raspolaganju. U prevelikoj gužvi mogu se desiti incidenti, iako je vaše društvo sasvim u redu. Unapred se zaštitite od „padobranaca“ da situacija ne bi izmakla kontroli. Dakle, možete reći prijateljima da povedu jednog do dva drugara koji se ne nalaze na spisku, ali bilo bi dobro da što pre utvrdite konačni broj gostiju. Napravite pozivnice; one mogu biti različito iscrtane (to je i dobar način da unapred osmislite neuobičajene igre u kojima će se učesnici spariti po istim simbolima na pozivnici).

Klopica i piće

Ne nervirajte se preterano oko nabavke. Postoje dva dobra načina za upotpunjavanje novogodišnjeg menija. Svaki gost može doneti ponešto od kuće (devojke klopu, a momci piće) ili se unapred organizujte: neka svako učestvuje sa određenom sumom novca kojom ćete obaviti potrebne nabavke. U svakom slučaju, neka se među hranom nađe više slanih đakonija (grickalice, kiflice, slane pite…) nego slatkih. U tu svrhu dobro će poslužiti sitni kolači. Posebni gastronomski specijaliteti nisu neophodni – vi sigurno nećete sesti u trpezariju, uz sarmu i prasetinu. Bilo bi dobro da kompletno posluženje bude odabrano tako da se može jesti bez previše pribora. Nabavite papirne tanjire i plastične čaše kako ne biste oko ponoći preskakali komadiće stakla. Tako narednog dana nećete brinuti o neopranim sudovima. Ne zaboravite da su ljudi na žurkama gotovo uvek žedni, a retko kad gladni. Odlučite se za jednu prostoriju u kojoj će biti posluženje. To može biti kuhinja ili najprostranija soba, gde ćete u uglu postaviti „švedski sto“.

I još…

Obavezni su dobra i raznovrsna muzika i dovoljno prostora za igru. Prijatelji mogu poneti nešto svoje muzike, a ni satelitski muzički kanali nisu loš izbor. Neko će poželeti da iskulira u drugoj sobi, možda uz TV, ili da se jednostavno odmori. Dakle, obezbedite i prostor u kome će se sedeti.

I same pripreme mogu biti deo novogodišnje zabave. U ukrašavanju stana ili dekoraciji stola mogu učestvovati i vaši najbolji prijatelji. Pored poznatih novogodišnjih ukrasa (traka, prskalica, zelenih grančica), mnoštvo balona uvek razbije statičnu atmosferu. Želimo vam žurku koja će biti toliko dobra da ćete po njoj pamtiti 2002.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike