Lice bez mane

Savršeno lice je najveći problem tinejdžera i većim delom adolescenata. Svake godine devojke potroše najviše novca na proizvode koji čiste kožu, sakrivaju akne, mitisere, prekrivaju mrlje, senke, tragove ožiljaka od starih bubuljica. U moru proizvoda lako je izgubiti se i ne znati šta odgovara kom licu, i da li više škodi nego što pomaže. Mladom licu nije potrebna neka krema koja je za podmlađivanje ili uklanjanje bora, iako je možda baš ona najviše reklamirana. Zato, pre nego što krenete u potragu za nekim magičnim preparatom sa kojim će preko noći vaše lice postati savršeno, uvedite režim od tri koraka za vašu negu lica.

ČIŠĆENJE

Svakoga dana, ujutru i uveče, a po potrebi i preko dana, čistite lice losionom, koji može biti sa alkoholom ili bez njega, uljani ili hidrantni (sve zavisi od tipa vaše kože). Najbolji bi bili oni koji imaju balansiranu ph-vrednost. Kožu nemojte trljati, i ne zaboravite da očistite istim i vrat i dekolte.

TRETMAN

Pre nego što se odlučite za posetu kod nekog kozmetičara, koja ponekad može biti sasvim kontraproduktivna, posetite dermatologa, koji će vam odrediti da li i koje antibiotike bi trebalo da koristite (naravno samo ako je problem baš veliki). Kod kupovine krema za lice, obratite pažnju na njenu svrhu i tip kože kojoj je namenjena. Imajte u vidu da ponekad cena i nije neka mera kvaliteta.

SAKRIVANJE

Najviše devojaka koristi raznorazne tečne pudere, korektore i tonere, kako bi sakrile neke „nedostatke“ koji su se baš pojavili uoči same žurke ili pred sam izlazak. Da ne biste izgledale kao poglavice nekog plemena, obratite pažnju na sledeće proizvode: korektori i stikovi za lice pokazali su se kao najbolji „prijatelji“ u takvim situacijama, postoje linije posebno za mlada lica i rane 20-te godine. Potrebno je samo naći najbližu nijansu vašoj boji kože i problem je rešen u najkraćem roku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.