najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Mirisna celog dana

Našle ste neki parfem koji vam se jako dopada, ili toaletnu vodu, ili… Tek, miris vam je super i oduševljava vas na vama. Svi ostali primetili su kako baš super mirišete. E, sad, ne izgleda loše povremeno se namirisati pred svima, ali nije svaka devojka raspoložena da svoj omiljeni miris stalno nosi sa sobom, naročito ne ako je taj miris skup. Nezgode se mogu desiti (a, ma koliko vam se taj miris sviđao na vama, ne sviđa vam se na vašim sveskama i školskim knjigama, kao ni po opremi za fizičko), a i uvek se može naći neko ko će se malčice previše slobodno “poslužiti” vašim vlasništvom. Postavlja se pitanje: kako mirisati na svoj omiljeni parfem celog dana, a da ne morate povremeno da se špricnete? Ima parfema koji su napravljeni tako da se njihov miris zadrži na vama i po dva dana, ali šta ako vaš nije jedan od takvih? Evo šta vam može pomoći.

Trik je u slojevitom nanošenju omiljenog mirisa. Sa nanošenjem mirisa možete početi već u toku tuširanja, tako što ćete koristiti parfimisani sapun koji će ostaviti mirisni trag na koži (za ovu svrhu parfimisani sapun je efikasniji nego parfimisane kupke i gelovi za tuširanje). Čim sa istuširate, u kožu utrljajte parfimisano hidratantno mleko za telo ili losion za telo (kad kažemo parfimisano ovo ili ono, podrazumeva se da mislimo da to uvek bude isti miris). To nanošenje mleka ili losiona za telo najbolje je uraditi dok je koža još uvek topla i delimično vlažna.

Poslednji korak je, naravno, nanošenje samog parfema (pazite samo da ne preterate sa količinom, da vas ne bi posle toga pitali da li ste se kupale u parfemu). Nije loše znati da što je u parfemu manje alkohola, duže se zadrži na koži i miris se duže oseća na vama. Tako će vam najduže trajati eau de parfum (jer sadrži najmanje alkohola), zatim eau de toilette, pa eau de cologne.

Postoje još neki mali trikovi. Pre nego što ispeglate odeću, dasku za peglanje naprskajte svojim omiljenim parfemom (naravno, sačekajte da se parfem osuši pre nego što počnete sa peglanjem). Možete i da naprskate parfem na dlanove, protrljate ih, a zatim prođete prstima kroz kosu. Ovako će se miris zaista dugo zadržati na vama – kosa je odličan transmiter mirisa – jedini problem je što će vam sledećih nekoliko sati dlanovi zaista jako mirisati na parfem, čak i kada ih dobro izribate.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike