Moda kao odraz trenutnog raspoloženja

O modnim trendovima se često piše i mnogi željno čitaju takve tekstove, trudeći se da budu u toku, da ne budu „aut“. Ono što se, takođe, često spominje u takvim tekstovima jeste to da je uvek bitno, bez obzira na to kakav je trend baš sada, da imate sopstveni ukus i stil i da trendove prilagođavate sebi, a ne da se obučete u boje i modele koji vam tragično loše stoje samo zato da biste pratili modu.

E, sad, to o ličnom stilu i ukusu, mada zaista ima smisla, može da bude problematično za veoma mlade osobe (u prevodu, za vas), a nekad čak i za one starije – nema svako izgrađen stil. Pored toga, kad ste mladi i kada se brzo menjate kao ličnost, uopšte nije jednostavno odrediti kakva će garderoba biti odraz vaše ličnosti, da i ne spominjemo da je sasvim moguće da će se ta odgovarajuća garderoba, zajedno sa vašom ličnošću, vrlo brzo promeniti. Iz ovog razloga, jedan od najnovijih modnih trendova je kao poručen baš za vas. Dobro će doći i svima koji vole da se zabave i da se poigraju, ali za vas je savršen.

Modni trend o kome govorimo nalaže sledeće: vaša garderoba nije odraz vaše ličnosti, već samo vašeg trenutnog raspoloženja. Naravno, i dalje je poželjno da vam dobro stoji, ali izuzev toga stvarno nema pravila. Kako vam „dune“ tog dana, tako se obucite – i bićete u trendu. Ovaj modni trend naročito favorizuje razne kostime, kao da ste na maskenbalu; ukoliko želite neku vizuelnu predstavu ovog trenda, pogledajte nove spotove Gven Stefani (Gven Stefani kao gusar, kao Alisa u Zemlji čuda, kao…).

Prednost ovog stila je, pored toga što vam omogućava da se zabavite, što ne morate da razmišljate o tome kako se ono što ćete obući danas uklapa u vaš imidž (ukoliko uopšte imate neki imidž – sa ovim trendom, dopušteno je i da nemate nikakav imidž). Volite ružičasto i često nosite tu boju, ali vam je danas baš zabavno da se obučete mračno, skroz u crno (i to ne zato što se mračno osećate, nego vam je zanimljivo da vidite kako će svi da reaguju na ovako naglu promenu)? Samo napred – bićete u trendu, kao i u obrnutoj varijanti, kao i ako se svakog dana oblačite u potpuno drugačijem fazonu, i to u fazonima koji se međusobno baš i ne uklapaju (recimo, jednog dana se pojavite u školi u hipi fazonu, sledećeg kao panker, trećeg kao metalac…).

Jedina zapovest ovog novog trenda je: poigravajte se svojim izgledom – i lepo se zabavite. Verujemo da vam neće biti teško da poslušate takvu zapovest.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.