Mogu li da budu verni?

Dopada vam se dečko ili devojka. Mnogo vam se dopada. Možda ste već i u vezi s njima. Postoji veliki broj stvari koji vam se sviđaju kod vašeg dečka ili devojke, ali i jedna koja vas plaši: oni su već bili sa mnogima, i to su sve bile kratke veze. Sada se pitate da li je i vaša veza osuđena da bude kratka (što ne želite, jer vam se taj dečko ili devojka zaista sviđaju i voleli biste da sa njima budete što duže) i da li su vaš dečko ili devojka uopšte u stanju da nekome dugo budu verni, to jest da dugo budu zainteresovani samo za jednu osobu. Poslednje što želite jeste da vaša veza potraje – a da onda otkrijete da su vas dečko ili devojka varali.

Da li vam ovakav strah zvuči poznato? Ako je odgovor potvrdan, slobodno odahnite, ili bar nemojte preterano da lupate glavu oko toga. Ukoliko je neko ranije bio samo u kratkim vezama, to uopšte ne znači da je sklon prevari, kao ni da nije sposoban za dugu vezu (druga je priča, naravno, ako za svog dečka ili devojku znate da su većinu svojih bivših varali – u takvu osobu bi zaista bilo teško imati poverenje).

Umesto što razmišljate o ružnim mogućnostima (a ružnih mogućnosti uvek ima), koncentrišite se na svog dečka ili devojku i na to da vam bude lepo u vezi. Ko zna zašto su sve njihove ranije veze bile kratke? Možda oni u ovom trenutku zaista nisu za duge veze – a možda samo nisu bili našli osobu sa kojom bi poželeli dugu vezu. Da, jeste moguće da baš vi budete ta osoba. Ako su vaš dečko ili devojka nežni i pažljivi prema vama i imate osećaj da vas vole kao i vi njih, vrlo je verovatno da ćete imati dugu i lepu vezu.

Mada jeste dobro znati bar neke stvari iz prošlosti svog dečka ili devojke, ta saznanja ne treba da vas opterećuju (osim ako se radi o drastičnim stvarima – recimo, vaš dečko ili devojka su kriminalci, narkomani, nasilnici…). Prošlost treba da bude baš to – prošlost. Sadašnjost i budućnost sa tim dečkom ili devojkom stvarate vi i taj dečko ili devojka. Uživajte u tome!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.