najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Momci i sportske kladionice

Veliki broj ljudi voli da se kladi na ovo ili na ono – ako dobiju, tu je osećaj pobede, plus i osećaj lake zarade. Ipak, devojkama često bude nejasno šta je to što dečake toliko privlači sportskim kladionicama.

Da li su momci koji posećuju sportske kladionice kockari? Da li je to što rade opasno? Mnogim devojkama je nejasno šta je to baš u sportskim kladionicama što im je toliko privlačno?

Sportske kladionice povezuju dve stvari koje se jako dopadaju muškom svetu: sport i mogućnost lake zarade (dobro, mogućnost lake zarade se dopada svima). Dečaci, naravno, teško da će imati onoliko novca kao i odrasli, ali čak i ako se klade u sitniš, uzbuđenje je tu.

Za početak, neophodno je izvesno poznavanje sporta da bi dečko uopšte mogao da se kladi – a veliki broj momaka uživaće u pokazivanju toga koliko im je sport poznat. Pravo malo nadmetanje dok razgovaraju s drugovima o tome da li je verovatnije da će pobediti ovaj ili onaj. A još ako na klađenju i dobiju nešto, makar to bilo i dvestotinak dinara, eto prave radosti zbog “zarađenog” džeparca (nekima to bude i prvi novac koji u životu “zarade” i zaista budu jako ponosni zbog toga).

Sad, što se opasnosti tiče… Postoji, zaista, mogućnost da se “momak” navuče na klađenje i na kocku. Većini će to biti samo prolazna faza, dok ne shvate da je skoro nemoguće zaista dobiti novac u kladionici, da se na kraju izgubi više nego što se dobije. Međutim, neki će nastaviti s klađenjem i kasnije, i od takvih je dobro sklanjati se – može da ne deluje kao velika stvar, ali zavisnost od bilo kog oblika kocke (a tu spadaju i sportske kladionice) upropasti život ne samo zavisniku nego i njegovoj devojci, kasnije supruzi, njegovoj deci… Jer se toj zavisnosti podredi bukvalno sve.

U principu, zasad je još rano da brinete da li je neko postao zavistan od klađenja – prerano je da se donese iole pouzdan sud o tome – tako da to što dečko koji vam se dopada posećuje sportsku kladionicu s ortacima ne treba da vas zabrinjava (mada je bolje da mu nikada ne pozajmljujete novac za klađenje). Možete to da posmatrate kao još jedan muški hobi, još jednu uvrnutu stvar koju dečaci rade, baš kao što postoje i stvari koje devojke rade, a momcima izgledaju skroz šašavo.

2 komentara
  1. Dunja Derusek

    Mislim da ste potpuno u pravu, jer ne daj Bože da iko napravi takvu štetu sam sebi! P.S. Devojke, čuvajmo se od takvih!

  2. Lazar Beronja

    Da, kako da ne, stvara se zavist za kockom, sve više i više, mogućnost veće zarade je glavni faktor, tako da više nije ni bitno koliko se ulaže. Najgore je kad kladionicu shvatimo kao hobi.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike