Momci ne vole bucke? (2)

Znamo da će ovo zvučati kao kliše, ali je istinito: da bi drugi smatrali da ste privlačna devojka, najpre u to morate verovati vi. Da bi vas drugi voleli, najpre vi morate voleti sebe – ako ne volite sebe jer ste čvrsto uvereni da ste samo ružna, debela devojka, i drugima će biti mnogo teže da vas vole. Možete vi sanjati o tome da vas neki slatki dečko uteši, da vam priđe i uveri vas da ste njemu lepi, ali i dečaci se, baš kao i devojčice, jako plaše odbijanja. Ako šaljete signal da ne želite da vam se priđe kao devojci, svaki dečko vredan poštovanja i ljubavi će to poštovati i tretirati vas kao drugaricu ili sestru.

Da li bi vam dijeta promenila život nabolje? Ako nije neka brza dijeta (njihovi efekti traju onoliko kratko koliko je i sama dijeta trajala), da, promenila bi vam život nabolje. Delom iz zdravstvenih razloga (višak kilograma je pre svega medicinski problem i zbog tog viška prilično rizikujete da baš sada, kao tinejdžerka, dobijete dijabetes, a i kasnije ćete imati zdravstvenih problema koji će se samo gomilati), a delom zato što biste, jednom kad smršate, konačno volele svoje telo – i time omogućile još nekom da ga voli. Ipak, ne morate da smršate samo zato da biste našle dečka – dečka možete naći i bez toga.

Treba da se opustite. Potrebno je da poverujete da vi zaista jeste devojka vredna ljubavi i pažnje i da postanete otvoreniji i komunikativniji. Promenite malo stil odevanja (uopšte ne mora da bude velika promena – možete i dalje da nosite široku odeću, ali, recimo, da probate s Dženis Džoplin stilom, što znači široka suknja i široka bluza s dekolteom, a dekolte ne mora da otkriva grudi nimalo), koliko da momcima stavite do znanja da sebe vidite kao devojku. Blago flertujte s njima – recimo, dečaku koji vam se dopada uputite kompliment u vezi s njegovim izgledom; takav kompliment može da bude i drugarski shvaćen ako se predomislite i poželite da se povučete. Malo se otvorite i videćete da će vam neki simpatičan dečko vrlo brzo prići – i da će vas i te kako gledati kao devojku, i to veoma privlačnu devojku.

Verujte, većina momaka nema ama baš ništa protiv bucki. Vesela, samouverena, nasmejana devojka je ono što većina dečaka voli – bucka, mršavica ili nešto između, uopšte nije toliko bitno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.