U trendu

Momci vole da se vežu

Postoje mnogi stereotipi i generalizacije, kako o momcima, tako i o devojkama. Iako se može pokazati da se neko ponaša baš kao što stereotip opisuje, takve opise ipak ne treba uzimati kao pravilo, jer oni to uopšte nisu. Jedan od takvih stereotipa je i onaj da momci ne vole da se vežu niti da ih nazovete svojim dečkom.

Istina je, zapravo, sasvim drugačija – i momci, baš kao i devojke, vole da se zaljube. Vole da se s devojkom maze i ljube (ne, to ne mora uvek da bude uvod u seks, naročito ako dečak nikada pre toga nije ni imao seksualne odnose, često će i momci želeti samo da se maze). Vole da onu u koju su zaljubljeni mogu da nazovu svojom devojkom i da svima bude jasno da je ona samo njihova; vole kada ih ona pred svima nazove svojim dečkom, jer ih time označava kao nekog ko joj je poseban, nije joj samo prijatelj već je nešto mnogo više. I uživaju, baš kao i devojke, u tom prelepom osećaju da su povezani s osobom koju vole.
Istina je: postoje i oni momci koji nipošto ne vole da se vežu. Oni koji će, čim su u vezi, odmah da gledaju i merkaju sa strane, odmah će im se dopadati neka druga devojka, jer su ovu s kojom su već osvojili, dok onu drugu (bilo koju drugu) još nisu. Druga devojka će im biti zanimljiva prosto jer nije njihova. Ipak, takvi momci, mada ih među mlađima baš i nema malo, nisu pravilo. I za njih će i drugi dečaci, oni koji uživaju u tome da su zaljubljeni i u vezi s voljenom osobom, imati sličan komentar kao i devojke: nezreli su. Ako dečka koji uživa u tome da je u vezi neka devojka (recimo, drugarica koju interesuje da bolje razume momke) pita zašto neki dečak beži od veze i zanimaju ga samo one devojke s kojima trenutno nije u vezi, bilo da su već nečije ili trenutno slobodne, dobiće odgovor da se radi o nezreloj osobi ili, možda: „Zašto mene pitaš, da li ti ja ličim na kretena?“.
Zato, ne nasedajte na priče da momci samo žele da švrljaju unaokolo i da ne vole vezivanje ni da ih nazivate svojim dečkom. To ne vole samo nezreli momci – a vi zaslužujete bolje.

2 komentara
  1. Igor Kovač

    Ja imam problem. Volim da se vežem za neku djevojku. Volim da me ona zove „ljubavi“ i sve ostalo kao što ste naveli u prvom pasusu. Ali, obožavam da varam djevojku, pogotovo sa njenom najboljom drugaricom. Ja se nalazim i u jednom i u drugom pasusu. Ma, ja sam sam sebi čudan u vezi sa ovim stvarima.

  2. Nataša Gajić

    Zašto tako teške riječi? Pa neko ko je sa svim svojim zrelim godinama koje je skupio i odlučio da raskine jednu i veže se za drugu, ponekad i mnogo mlađu od sebe, ne bi mogao da se nazove „tatom“ svoje nove ljubavi, a još manje uvrijedi odrednicom „nezreli kreten“.

Napišite komentar