Naći sopstveni stil

Često se priča o tome kako treba biti svoj, raditi svoju stvar, imati svoj sopstveni stil; da ne treba kopirati druge, već imati nešto svoje po čemu ćete biti prepoznatljivi. Sad, ako obučete nešto jako, jako upadljivo (u stilu „vidljivi ste iz aviona“), bićete primećeni – ali ne osećaju se svi prijatno u takvoj varijanti. Dakle, pitanje je kako biti primećen po svom stilu, a da se pri tom zaista prijatno osećate, to jest, kako naći stil koji je zaista vaš.

Postoje različiti stilovi: sportski, seksi, romantični, glamurozni… Onda, tu su i razne mešavine… Izbor imidža je zaista širok i nije baš jednostavno pronaći nešto sopstveno i jedinstveno. Sopstveni stil, u principu, ne treba da bude nešto ekstremno, ali ipak treba da bude nešto posebno i da odgovara baš vama i vašem karakteru. Kako to izvesti?
Za nalaženje savršenog stajlinga biće vam potrebno jedno posle podne, i to posle podne kada ćete biti sami. Prijatelji i prijateljice su super, ali to je nešto što ćete morati sami da obavite, bez njihovog uticaja. Dakle, pođite u razgledanje izloga i obilazak prodavnica. Uđite u nekoliko prodavnica i odaberite garderobu koja odslikava tri do pet različitih stajlinga. Isprobajte tu garderobu i pažljivo se gledajte u ogledalu – koji od tih stilova vam najviše odgovara? U kakvoj odeći se osećate najprijatnije? Pažljivo: odgovor na određeni stajling ne treba da bude: „Pa, može…“, nego „To!“ Znaćete da ste našli ono pravo jednom kad se ugledate u određenoj garderobi – i oduševite svojim izgledom.
Još jedan savet: nema ničeg lošeg u tome što vam se dopada (ako vam se dopada) kratka i/ili uska odeća, ali ne zaboravite da odeća mora da bude udobna, i to ne udobna samo kada stojite, ili samo kada stojite u određenom položaju, već i kada sednete, kada se sagnete i slično. Ukoliko obučete supertesne farmerke koje vas, kad sednete, stežu na stomaku i butinama, osećaćete se neprijatno – a opšti utisak o vama neće biti da ste neko ko je uspešno našao svoj stil i super izgleda, već pre nešto tipa „paćenica koja bi sve dala da bude super riba, ali joj ne ide“.
Ukratko: vaš idealni stajling je onaj u kome se osećate udobno i u kome se divite sebi kad se vidite u ogledalu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike