Ne izlazi mi se…

Volite vi svoje prijatelje. Sviđa vam se da se družite s njima, da izlazite s njima, da se zezate s njima… Samo, ne baš uvek. Nekad, kad „ekipa“ planira izlazak uveče i lud provod, vama se baš i ne izlazi. Počeli ste da čitate baš super knjigu i želite i da nastavite, da vidite šta je bilo dalje. Možda ste se baš nameračili da po stoti put pogledate svoj omiljeni film i ne ide vam se nikuda.

Opet, ne želite ni da povredite prijatelje, ni da ih uvredite odbijanjem. Nećete ni da ispadnete „smor“ koji ne ume da se zabavlja. Šta tu učiniti? Kako na lep način odbiti prijatelje koji žele da izađete s njima – prijatelje koji ne misle ama baš ništa loše, ide celo društvo, žele da i vi idete s njima, samo se vama, eto, baš i ne izlazi to veče? Možda je ipak bolje da izađete s njima? Knjigu možete pročitati i neki drugi put, kao što neki drugi put možete pogledati i svoj omiljeni film.

Ukoliko vam se stvarno ne izlazi te večeri, nema nikakvog razloga da sebe prisiljavate na to. Važno je da se smešite dok svojim prijateljima objašnjavate da ćete ipak ostati kod kuće i da budete prijatni dok to činite. Nemojte izmišljati razloge za ostanak kod kuće – naći ćete se u veoma neprijatnoj situaciji jednom kad se laž otkrije (a pre ili kasnije, najverovatnije hoće)! Zahvalite se na pozivu, recite im da ovog puta ne možete da izađete s njima i zamolite ih da vas i sledećeg puta kad budu izlazili obavezno pozovu. Možete im predložiti i da neki put svrate kod vas da gledate filmove.

Ukoliko budete dovoljno prijatni, vaši prijatelji ovakav vaš postupak neće protumačiti kao odbijanje. Ako su vam prijatelji oni pravi, neće im smetati što ponekad ne želite da izađete s njima – na kraju krajeva, nikom se ne izlazi baš stalno, a osobe koje znaju šta hoće, imaju svoj stav i umeju da odbrane svoje želje i svoje mišljenje uvek su cenjene u društvu.

Zato, slobodno neko veče preskočite izlazak i ostanite sami uz dobru knjigu ili film – nijedan dobar prijatelj vam to neće zameriti, a vi ćete se osećati mnogo prijatnije. Uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.