Ne javlja se kad ste bolesni

Imate dečka s kojim vam je u principu jako lepo. Veoma je veselo, lepo se družite, on je uvek za neku akciju (nije da se bunite), uvek je raspoložen i za maženje i ljubljenje… Sve je to lepo. Onda se razbolite, dobijete neku ne baš opaku, ali zaraznu bolest, tako da nije dobra ideja da vas bilo ko obilazi (stvarno ne bi bila fora da se i vaše super ortakinje ili dečko razbole). Dok se, tako bolesni, dosađujete, velika su vam uteha telefonski razgovori i razmenjivanje SMS poruka s drugaricama. One vas neumorno teše i prepričavaju vam sve najnovije tračeve i školske dogodovštine, kako biste bile u toku. A vaš dečko? E, od njega ništa. Uopšte se ne javlja.

Konačno, glupa boleština prođe. Dok ste bile bolesne, jednostavno vas je deprimiralo to što vam se dečko ne javlja i nadale ste se da će se ipak javiti. Međutim, on se uopšte nije javio i sad već počinjete da se ljutite. Pitate se o čemu se tu radi – da li je njemu uopšte stalo do vas, kad vas nijednom nije pozvao dok ste bile bolesne? Da li ste mu samo kao neka igračka, dobre dok može da se ljubi i izlazi s vama, a kada vam je potrebna njegova podrška (makar samo preko telefona), e, to mu je već preveliko opterećenje?

Ukoliko vas muče ovakve misli, prekinite s tim! Ništa nećete postići ovakvim razmišljanjem – akcija je mnogo bolja. Kakva akcija? Ništa komplikovano – pozovite dečka i pitajte ga zašto vam se ni jedan jedini put nije javio dok ste bile bolesne. Moguće je da ima neko dobro objašnjenje; moglo je da se desi da on ima nekih problema, da su se ti problemi vremenski podudarili s vašom bolešću, i da on u tom periodu ne bi mogao da vam se javi ni da ste bile zdrave. Ako vam je njegovo objašnjenje zadovoljavajuće, stavite mu do znanja da za vas dokaz njegove ljubavi nije samo ljubljenje s njim i nastavite s vezom.

Nažalost, postoji i mogućnost da njemu nije baš stalo do vas, da ste mu stvarno samo kao neka igračka – a kad ne može da se „igra“ s vama, ignoriše vas. Ako je to slučaj, da li zaista želite da budete s takvim dečkom?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.