Ne zaključavaju vrata!

Blamovi mogu da se dese bilo gde i bilo kad. Oni koji umeju posebno da nerviraju mogu da se dese u vašoj sopstvenoj kući – od strane vaših dragih ukućana. Recimo, požurite u „prostoriju u koju i car ide peške“, otvorite vrata – kome bi još palo na pamet da kuca na vrata od te prostorije – i otkrijete da je član vaše porodice već unutra i da „obavlja posao“. Koji užas!
Deluje kao neozbiljna i nebitna nezgoda? Ako vam se nekad desilo nešto slično, znate koliko to ume da bude neprijatno – svakako da ne želite da vidite člana svoje porodice (zapravo, ni bilo koga drugog) kako obavlja fiziološke potrebe. Može vam pasti na pamet i varijanta koja je još više horor – pošto taj član vaše porodice ne zaključava vrata za sobom u takvoj situaciji, šta se dešava ako su kod vas ortak ili ortakinja koji žele da upotrebe tu prostoriju? Sasvim sigurno ne želite da neko od vaših prijatelja zatekne vaše roditelje, baku, deku, brata, sestru (zavisi s kim već živite) „na delu“. Lepo je što se vaši ukućani osećaju opušteno u svojoj kući, i treba tako da bude, ali neke granice bi ipak morale da postoje.
Šta učiniti ako imate ovakav problem? Ono što vam prvo padne na pamet kad se desi takva nezgoda jeste da zatvorite vrata što brže možete i da pobegnete na drugi kraj planete, ili makar u drugi grad, gde vas niko ne poznaje. Pošto zaista nije verovatno da ćete to uraditi, možete pokušati da se našalite. To će umanjiti osećaj neprijatnosti.
Niste raspoloženi za šalu? Razumljivo. U svakom slučaju, bez obzira na to da li ste raspoloženi za šalu, nije loša ideja da se nakon otvaranja vrata u nezgodnom trenutku (da, da, bez vaše krivice, niste vidoviti) izvinite i da kasnije razgovarate sa svojim dragim članom porodice. Zamolite tu osobu da ubuduće zaključava vrata – ipak ne živi sama u kući, a verovatno se ni njoj ne dopada ideja da joj, recimo, neko od vaših prijatelja greškom upadne u nezgodnom trenutku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.