U trendu

Nema orgazma – nema ni trudnoće?

Kada ste zaljubljeni i u vezi s osobom u koju ste zaljubljeni, i kada ste zaista spremni, i psihički i fizički, za vođenje ljubavi, to je nešto zaista predivno. Vođenje ljubavi s voljenom osobom je daleko više od fizičkog uživanja (mada i njega, naravno, ima, i to dosta – ako ne uživate, nešto tu nije u redu), to je još jedan način da se izrazi ljubav i da se uživa u međusobnoj bliskosti. Međutim, da bi to bilo zaista uživanje bez nekih mučnih posledica, treba biti dovoljno informisan o načinima zaštite od polno prenosivih bolesti i od neželjene trudnoće, te tu zaštitu i primenjivati, ma koliko se strastveno osećali u nekom trenutku. E, sad, postoje različiti metodi zaštite – i nisu svi podjednako pouzdani. Recimo, takozvani prekinuti odnos. O čemu se tu radi?
To je kada vam dečko kaže da ne brinete, da će on da pazi. Da, ako ne doživi orgazam dok je u vama, vi nikako ne možete da zatrudnite – a da je on potpuno sposoban da na vreme prekine. E, u tu priču nemojte verovati, jer jednostavno nije tačna (ne mora da znači da vas dečko svesno obmanjuje, moguće je da on stvarno veruje u to što priča – i da treba da mu objasnite da "debelo greši").
Kao jedno, uopšte nije sigurno da će on moći da prekine na vreme. Kada ga strast ponese, kada oboje veoma uživate, lako se može desiti da se on od silnog uživanja jednostavno ne seti da prestane. Ko još želi da prestane kad mu je najlepše?
Pored toga, čak i ako je on zaista u stanju da se svaki put zaustavi na vreme (što će, uzgred budi rečeno, da kvari uživanje i njemu i vama), i u toku samog odnosa, a ne samo kad on doživljava orgazam, luči se nešto sperme – i to što se izluči sasvim je dovoljno da vi zatrudnite. Da li zaista želite da budete tinejdžerka mama ili da idete na abortus sa svim negativnim posledicama koje to može da donese?
Zato: svaka njemu čast ako je u stanju da se u toj meri kontroliše, ali ako želite da zaista budete bezbedne, koristite neko efikasnije sredstvo zaštite. Kondom je najefikasniji kao zaštita i od polno prenosivih bolesti i od trudnoće; ako ste sa svojim dečkom već duže vremena i znate da ste oboje zdravi, možete se obratiti ginekologu da vam prepiše odgovarajuće pilule za kontracepciju (nipošto ih nemojte uzimati na svoju ruku!), pa koristite njih umesto kondoma. Obavezno koristite neko zaista pouzdano sredstvo – a "ne brini, ja ću da pazim" to nije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar