najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nemate dečka!

U nekim trenucima, kad sebe poredite s drugima, može vam se učiniti da ste totalni gubitnik. Niste gubitnik zaista, ali vam tako izgleda. Jedan od takvih trenutaka može da bude kad se osvrnete oko sebe, vidite da sve vaše drugarice imaju dečka ili su bar bile u vezi, samo vi nikad niste bile u vezi. Međutim, ma koliko vas ta činjenica oneraspoložila, to uopšte ne znači da ste gubitnik.
Nije lako, znamo. Recimo, imate 16 godina, sasvim normalne godine da imate i dečka. Vaše drugarice izlaze s momcima, šalju im porukice, primaju porukice od njih, cvrkuću preko telefona, ili se svađaju, ili ogovaraju svoje (bivše i/ili sadašnje) momke, pričaju o njima, drže se za ruke i ljube s njima (neke od njih verovatno rade i više od toga, ali to je već negde u privatnosti)… Neke nisu trenutno u vezi, ali bile su, i znate da će nakon izvesnog vremena ponovo naći nekog. A vi? Može se desiti da se, u svem tom gugutanju i cvrkutanju, pa čak i u momak-devojka svađama, osećate kao jedina jadnica koja ama baš nikoga ne može da nađe, i da se pitate da li je s vama sve u redu i kada ćete već jednom i vi biti s nekim.
Polako, doći će i to na red. Važno je da se ne deprimirate, da ne mislite da ste jadnica, i znajte da niste gubitnik. Samo još uvek niste naišli na nekoga ko bi vam se dopao, ili je taj neko bio zainteresovan za nekog drugog. Kada ćete prvi put biti u vezi je veoma individualna stvar; ima i onih devojaka koje u 25. prvi put budu s dečkom, pa to opet nije nenormalno niti su one zbog toga jadne. Mnogo je "jadnije" biti s nekim ko vas zapravo ne zanima ili, još gore, lagati sebe da vas taj neko zanima, a zapravo ste s njim samo da biste, eto, pokazale da i vi možete da smuvate dečka. Naravno da možete. Verovale ili ne, svako može da smuva dečka (ili devojku). Biti s nekim ko vam se zaista sviđa je problematičan deo, jer prvo treba naći takvu osobu, a neki je jednostavno sretnu tek posle dvadesete.
Kako uopšte naći nekog? Za početak, "izaći među ljude". Zatim, ne razmišljati o dečko-devojka mogućnostima, već se samo upoznavati s ljudima. Neko vam se učini finom osobom, priđete mu/joj, počnete razgovor. Možda postanete prijatelji. Možda se neprijatno ponese prema vama – takvu osobu batalite i krenete dalje. Vremenom ćete već naići na nekoga ko vam se dopada dovoljno da vam bude dečko, a u međuvremenu ćete upoznati razne zanimljive ljude.
Možda dečka nađete već ovog leta. Možda ne – glavno je da se družite i da uživate, a pre ili kasnije srešćete već nekog. Sigurno. Pre ili kasnije, svako sretne nekog. U međuvremenu, uživajte!

3 komentara
  1. Ivana Vekecki

    Članak je stvarno super.

  2. Jovana T

    Iako znam da ste u pravu, meni je stvarno teško, jer jako teško započinjem razgovore sa dečacima, pogotovo nepoznatima. A ako mi se neki dečko svidi, naravno da nemam hrabrosti da mu priđem, jer nemam iskustva. Ali lepo ste ovo napisali, ulilo mi je hrabrosti. Mogli biste da napišete članak o prilaženju devojaka momcima ili nešto slično tome.

  3. Jelena Grujović

    Tekst mi se u potpunosti svideo 🙂 ali i pored toga što znam da ste u pravu, još uvek sam nesrećna, ali nema veze, još uvek postoji nada. Super ste 😉

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike