najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Nesavršenost vas čini lepšim

Nije nikakva retkost da pomislite kako vas nekakva nepravilnost, nesavršenost, nagrđuje, da se nećete dopasti momku ili devojci jer imate neku fleku na koži, bubuljice, malo razmaknute zube, neki ožiljak… Međutim, takve nepravilnosti su mnogo češće prednost nego mana.
Da li vas ta ideja iznenađuje? Dobro, neće svakom da smeta što ne izgledate kao kompjuterski doterana fotografija neke zvezde, ali ta neka nesavršenost da vas učini privlačnim? Verujte, toga ima – i dešava se prilično često.
Istina, ima i onih koji žele da su s momkom ili devojkom čiji je izgled što je moguće bliži nekom zamišljenom idealu. Međutim, oni koji traže takvog momka ili devojku zapravo ne traže osobu s kojom bi bili, nego više nešto kao komad mesa za pokazivanje unaokolo. Nešto kao: „Vidi, moja klonirana plavuša je lepša od tvoje“, ili „Vidi, moj nabildovani dečko s pločicama na stomaku je lepši od tvog“.
Međutim, ako su vam, recimo, prednji zubi blago rastavljeni, ili ako imate neki ožiljak, imate veliku guzu, kosa vam nije iste izblajhane nijanse kao kod velikog broja devojaka, imate mladež na neobičnom mestu, ili već nešto, vi se smesta izdvajate iz gomile. Samim tim ste zanimljiviji svima koji ne žele „serijski proizvod“ već pravu, živu osobu. Mada ima onih koji će otvoreno priznati da ih je devojci privuklo to što je plavuša, uopšte nije mali broj onih koji će reći da ih je devojci ili momku privuklo to što se razlikuju od ostalih. Bili su im zanimljiviji, i ne samo zanimljiviji već i lepši – baš zbog te neke nesavršenosti. Zato su poželeli da tu osobu bolje upoznaju.
Da ne bude zabune, ne kažemo da sad treba smesta da promenite svoj izgled tako da se što je moguće više razlikujete od svih ostalih, po principu „nema veze na šta liči, samo nek’ se razlikuje“. Samo kažemo da se ne treba uzrujavati, nimalo, ako se po izgledu razlikujete od drugih – te razlike su ono što vas čini jedinstvenim, one na poseban način doprinose vašoj lepoti.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike