U trendu

Nežno prema licu!

U pubertetu, sopstveno lice ume prilično da vas iritira. Bubuljice svuda, neravnine, koža vam nije onako nežna i glatka kao što bi mogla da bude… Makar kozmetičkih sredstava za negu kože lica ima koliko hoćete; postoji barem nekoliko različitih preparata za ama baš svaki problem; i ne samo to, postoji i gomila različitih preparata koji će vam još i više poboljšati izgled lica – ovakve i onakve maske, različite kreme od kojih svaka na neki način doprinosi lepom i negovanom izgledu vaše kože… Tu nastaje problem. Kakav?
Recimo, prvo operete lice gelom za masnu kožu, pa ga očistite tonikom za masnu kožu, pa nanesete masku za masnu kožu. Skinete masku kad joj prođe vreme, dobro isperete lice (verovatno morate da operete i kosu da biste izbacili ostatke maske iz nje, to jest, s onih delova koji su blizu licu). Zatim nanesete kremu za masnu kožu koja upija višak masnoća, pa nanesete vlažnu kremu, jer je licu neophodna i vlaga. Onda dodate još poneku kremu s korisnim sastojkom. Da i ne spominjemo da lice čistite veoma žustro, da biste što bolje i temeljnije uklonili masnoće, često radite i piling da biste uklonili mrtve ćelije, nečistoće i masnoću i, generalno uzev, stalno čistite lice i mackate ga gomilom krema. Rezultat?
Rezultat je da vam koža bude iziritirana tolikim trljanjem, može se desiti i da dođe do neke infekcije. Pored toga, pošto u potpunosti uklonite masnoću s lica, mozak dobije signal da vam je koža suva, pa pošalje naređenje da se luči još više loja. A vi onda još jače trljate i čistite, i tako u beskraj.
Ima li tome kraja? Ima. Budite blagi i nežni prema svom licu. Čišćenje šest puta dnevno neće vam ništa stvarno pomoći. Makar vam se činilo da vam je koža najmasnija i najbubuljičavija u razredu, potpuno je beskorisno da je čistite više nego dva puta dnevno, ujutro i uveče. Za čišćenje možete upotrebiti neko blago sredstvo za čišćenje masne kože, a nakon njega i neki tonik koji će vam umiriti kožu, kako ne bi došlo do iritacije. Posle tonika, nanesite kremu (jednu jedinu!) za masnu kožu – i gotovo! Jednom nedeljno možete i da uradite piling i da nanesete neku masku za masnu kožu (ili neku drugačiju masku, zavisno od toga kakav vam je tip kože) – i to je to! Nikakvo dalje trljanje i mackanje nije vam potrebno, niti će imati pozitivan učinak na vaš izgled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar