najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Niste kao vaši prijatelji

Ljudi se obično druže sa sebi sličnima, ali neki shvate da se prilično razlikuju od osoba sa kojima se druže, i budu malo zbunjeni time. To, vrlo često, nije problem – prihvatite svoje prijatelje takve kakvi jesu, i uživajte u njihovom društvu.
Recimo, imate veliki broj prijateljica. One sve misle na garderobu, šminku, izlaske, momke, a vi baš i niste u tom “fazonu”, više volite udobnu garderobu kao što su obične majice i farmerke, mrzi vas da se šminkate, momci su vam u redu, ali nije da samo o mogućnosti veze sa nekim mislite, volite i vi da izađete, ali vam je sasvim u redu i da ostanete kod kuće i čitate neku knjigu, ili da sedite sa još dve-tri drugarice kod neke od vas… Niste u sukobu s prijateljicama. Zaista ih volite, i uživate u njihovom društvu. Ali, eto, razlikujete se od njih, njihovi prioriteti vas zbunjuju, a i njima nije baš jasno kako vama lepa garderoba, šminka, momci i izlasci nisu baš toliko važni.

Takva situacija ume da bude zbunjujuća. Ono što može da pomogne je sledeće. Razmislite da li vas vaše prijateljice teraju na nešto što ne želite, kao i da li zahtevaju od vas da se promenite, da budete više kao one. I, da li vam smeta što su one drugačije od vas, da li vas to ometa u uživanju u druženju? Ako ništa od navedenog nije slučaj, prihvatite da su vaše drugarice takve kakve su, baš kao što i one prihvataju vas, iako se razlikujete od njih.

Takođe, možda ne bi bila loša ideja da upoznate još ljudi, neke koji su vam sličniji, sa kojima više delite interesovanja. To ne znači da, nakon što upoznate takve osobe, treba da odbacite sadašnje drugarice, možete sasvim lepo da se družite i sa jednima i sa drugima.

Vi ste super takvi kakvi ste, a i vaše drugarice su super takve kakve su. Zanimljivo je što se razlikujete, bilo bi vam dosadno da ste sve iste, da su vam ukusi potpuno isti (zamislite samo da su vam ukusi što se momaka tiče potpuno isti, pa se sve zaljubite u istog!). Najzanimljiviji prijatelji obično budu oni s kojima imamo ponešto zajedničko, ali koji se ipak razlikuju od nas.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike