Njegov nesnosni prijatelj (2)

Momci mogu da budu super, "kul", slatki, simpatični… I da im neki prijatelj bude takav da poželite da ga zadavite. Ipak, to ne znači da treba smesta da odustanete od dečka koga volite, često je moguće snaći se i naći neko rešenje.
2. Prijatelj koji mrzi ženski svet. Ima takvih dečaka – devojke im dođu nešto kao robija, smatraju da muškarci treba da budu slobodni od njih, da ih povremeno odvuku u krevet, i to je to. I vaš dečko bi mogao da ima takvog ortaka. Taj ortak bi mogao da bude neprijatan prema vama, da vas omalovažava, vređa vas, da nagovara vašeg dečka da vas ostavi, da mu stalno govori da bi mu bilo bolje bez vas. Veoma neprijatna situacija, a vama bi moglo da bude teško da svom dečku kažete bilo šta jer mu je to najbolji ortak, s kojim se druži već "sto godina" i koji ga konstantno zasmejava svojim grubim smislom za humor (možda bi neke od njegovih šala bile smešne i vama kad ne bi bile usmerene protiv vas ili protiv ženskog sveta uopšte).
U takvoj situaciji dobro je setiti se da ste u vezi sa svojim dečkom, a ne s njegovim prijateljem. I da nije uvek tačno "s kim si, takav si" – sasvim je moguće da su vašem dečku grube šale njegovog ortaka smešne, ali da ne deli njegove stavove prema devojkama. Moguće je da je taj ortak zapravo ljubomoran jer je njegov drug našao super devojku (vas), a on nema nikog. Ili se boji da ćete odvući njegovog najboljeg druga od njega. U svakom slučaju, ako vam taj ortak kaže nešto zaista grubo ("Ma nema šanse da ostanete zajedno duže od nedelju dana") ili vas uvredi, obavezno recite dečku za to. Ako vaš dečko ne reaguje kad mu to kažete, ne pokuša da vas zaštiti od takvog ponašanja, ili vam kaže samo: "Ma ne obraćaj pažnju", ili "On je takav prema svima", znači da mu to što se osećate povređeno ne znači ništa, i da bi vama bilo bolje s nekim drugim.
Sutra, u završnom delu teksta, moći ćete da čitate o još dva tipa nezgodnih prijatelja voljene osobe.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike