najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Njegove loše navike

Dečaci su nekad stvarno… pa, kao dečaci – oni mali. Prave gluposti i šale su im toliko detinjaste da vam nije jasno šta uopšte pokušavaju time da postignu. Ne vidite ništa smešno u tim šalama, ali, eto, on vidi. I on i njegovi ortaci. Čačkanje nosa, puštanje vetrova, podrigivanje… Svi se smeju kad neko od njih to uradi. U velikom broju slučajeva možete se potruditi da takvo detinjasto ponašanje ignorišete – ali šta kad se vaš dečko tako ponaša? Kako ga odvići od ovih zaista loših navika?
Ono što vam verovatno prvo padne na pamet u ovakvoj situaciji jeste to da se pobunite što se on tako ponaša. Nažalost, to što ćete se vi pobuniti može sasvim lako da ne donese nikakve pozitivne rezultate – njemu može da bude zabavno što vas nervira, naročito ako vas nervira pred svojim ortacima (i tako se pred njima pokazuje kao glavni u vezi), i može namerno i dalje da radi sve što vas nervira. Onda možete da trpite njegovo ponašanje ili da se okrenete i odete dok se svi dečaci iza vas smeju. Nimalo zabavan izbor – svakako nije nešto što želite da priredite sebi.
Pokušajte drugačiju taktiku: kada ste vas dvoje nasamo, recite mu, bez uvreda, ali odlučno, da vam takvo njegovo ponašanje smeta. Kažite da za vas nije prihvatljivo da se vaš dečko ponaša toliko detinjasto, jer ne želite da izlazite s detetom.
Ovakav pristup trebalo bi da ga navede da se zamisli. Ma koliko on želeo da se pokaže važan pred svojim ortacima, ako je s vama, onda želi da vam se dopadne – i svakako želi da ga shvatite ozbiljno. Nimalo mu se neće dopasti ideja da ga vidite kao blesavo derle, kao nekog s kim ne možete stvarno da budete u vezi.
Ne očekujte da se njegovo ponašanje promeni preko noći, ali je vrlo moguće da ćete izvesne promene ipak primetiti i da će on početi da se ponaša koliko-toliko prihvatljivije. Na vama je onda da ga usmerite i kažete mu šta očekujete od njega. Možete i da ga pustite da sam smisli prikladno ponašanje, ali ćete i sebi i njemu olakšati ako mu jednostavno kažete šta želite. Srećno!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike