U trendu

Nokti kao novi izraz mode i stila

Prošlo je vreme jednostavnih i smernih tonova na ženskim noktima. Devojčice sa roze noktićima davna su prošlost. U modi je potpuno oktačen stil koji progovara upravo sa vaših ruku. Tehno, naučno fantastično i plastično su u modi: tekstura na noktima, srebrni produžeci, probušeni veštački nokti, smelo i kreativno na mestu gde se to najmanje može očekivati.

Cirkoni na vrhovima noktiju biće veoma zastupljeni ove sezone. U mnogim kozmetičkim salonima vrši se aplikacija ovih sjajnih kamenčića na nokte. Ako ste sami svoj majstor i uživate u kreativnim izazovima bilo gde da se oni nalaze, probajte da cirkone na nokte nanesete sami prateći naše uputstvo. Najbolje je imati drugaricu uz sebe koja će pomoći oko ruke sa kojom ne koordinirate najbolje.

  • Prvi korak

Nanesite osnovni sloj laka za nokte na suve i ispolirane nokte. Tako ćete sprečiti pojavu mrljica na noktima i omogućiti dobro prianjanje laka za nokat. Preporučujemo providne i svetle lakove za početnike u ovom poslu.

  • Drugi korak

Nanesite dva sloja laka preko celog nokta.

  • Treći korak

Nanesite sledeći sloj laka u boji koja odgovara osnovnoj, samo duž ivice nokta.

  • Četvrti korak

Nanesite poslednji sloj laka koji će kamenčićima dati adhezivnu bazu. Postavite kamenčiće, kristalčiće ili sitne dragulje na gornji deo nokta uz pomoć pincete. Budite pažljivi da biste odmah postavili kamenčić baš tamo gde ste želeli.

  • Peti korak

Nanesite još jedan sloj bezbojnog laka koji će učvrstiti kamenčiće na svojim mestima.

  • Šesti korak

Nije obavezno ali je poželjno naneti još jedan sloj brzosušećeg laka preko cele površine nokta.

Imajte na umu da je ovo proces koji zahteva vreme i beskrajno strpljenje. Potrebno je sačekati da se svaki sloj dobro osuši da bi rezultat manikira duže trajao.

Ekstrasavet za one koje žele da probaju nešto šašavo: uzmite beli i crni lak i naizmenično nalakirajte nokte tako da vam svaki drugi nokat bude iste boje (jedan beli, jedan crni). Zatim uzmite veoma tanku četkicu ako ste mali profesionalac ili običnu čačkalicu za zube ako ste prosečni amater, pa koristeći suprotnu boju nacrtajte zebrine pruge na svakom noktu (belim lakom na crni nokat i obrnuto). Ako sve ovo pažljivo uradite, dobićete neverovatno efektne nokte.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.