U trendu

Novi spot Eltona Džona

Najnoviji spot britanskog muzičara Eltona Džona izazvao je burne komentare, kako na raznim forumima na Internetu, tako i u muzičkim časopisima. O čemu se radi? U spotu za pesmu „I Want Love“ sa najnovijeg albuma Eltona Džona, pojavljuje se američki glumac Robert Dauni Junior (Robert Downey JR.), koji glumi u spotu pevača pesme. Ništa to nije tako čudno, ali ako se uzme u obzir to što je Elton Džon još davno objavio da je homoseksualac, a u njegovom spotu se sada pojavljuje glumac Robert Dauni, izvode se razni zaključci. Mišljenja su podeljenja. Nekima smeta što je u spotu Robert Dauni, neki ga odmah svrstavaju u grupu ljudi koji preferiraju osobe istoga pola. Ali da li je Robert Dauni homoseksualac? Njegove obožavateljke širom sveta ne veruju u to i pravdaju njegovo pojavljivanje u spotu činjenicom njihovog davnašnjeg poznanstva, a i tekstom pesme, koji odgovara trenutnom Daunijevom duševnom stanju.

Tekst pesme „I Want Love“ ima različite poruke. Osim toga što je to tužna ljubavna pesma, vrlo osećajna, ona ima i delove u kojima se iskazuje želja za „novom vrstom ljubavi“, onaj koji peva je „slomljen i povređen“, itd. Elton Džon je izjavio da je njegov izbor pao baš na Daunija zbog toga što je on u vreme snimanja bio na lečenju zavisnosti od narkotika i da je pesma bila prikladna njemu lično, a ne njemu glumcu. U spotu (koji se vrti i na našim kanalima), Robert se sam šeta u ogromnoj vili i peva. Spot je sniman jedan dan, nakon čega je Robert vraćen na kliniku u kojoj je uzeo „slobodan dan“.

Popularnost Roberta Daunija znatno je uvećana pojavljivanjem u popularnoj seriji „Ally Macbeal“. Njemu je dodeljena uloga Elinog „princa na belom konju“ (te epizode kod nas još nisu prikazane), a njegovo učešće u seriji doprinelo je većoj gledanosti. Uloga je bila verodostojna i vratila ga je na mesto koje je davno izgubio, ali sada, posle ovog pojavljivanja u spotu, mnogi obožavatelji se pitaju ko je on u stvari. On baš i nije raspoložen da daje intervjue, a ono malo što se o njegovom privatnom životu zna jeste to što vodi prilično buran i problematičan život, ima sina, ali više vremena provodi na raznim klinikama na lečenju ili u policijskim stanicama zbog ilegalnog posedovanja narkotika i oružja, nego sa njim. Možda je ovo pojavljivanje bio samo jedan marketinški potez, a možda „pravi“ Robert Dauni.

Pesma je na top-listama i ide ka vrhu, da li je to zbog nje same ili zbog buke oko nje, ostaje da se vidi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.