Novogodišnja lista želja i odluka

Do Nove godine još uvek ima vremena, ali pravljenje lista odluka kojih ćete se „od sutra“, „od sledeće nedelje“, „od Nove godine“ pridržavati, kao i spiska onoga što biste voleli da dobijete za Novu godinu, i onoga što biste voleli da poklonite dragim osobama, ume da bude zabavno, a može se pokazati i korisnim.
Korisnim na koji način? Da pođemo od spiska odluka, od promena koje planirate da učinite u svom životu. Ako spisak načinite već sad, imaćete vremena da se do Nove godine mentalno pripremite za te promene, kao i da se raspitate o svemu što vam je potrebno. Recimo, planirate da od Nove godine počnete ozbiljno nešto da vežbate – neposredno nakon Nove godine sve će biti zatvoreno, nećete moći da se raspitate o mogućnostima koje su vam na raspolaganju, o terminima, potrebnoj opremi i sličnom, što će vam odložiti izvršenje odluke, a to „razvlačenje“ može dovesti i do toga da odustanete. Ovako, unapred se raspitate, sakupite sve potrebne informacije, ako vam treba neka oprema, nabavite je (možete je i tražiti od roditelja kao novogodišnji poklon, biće im drago da radite nešto za svoje zdravlje), i čim ponovo proradi mesto gde biste vežbali (ako ćete vežbati u nekom zatvorenom prostoru), eto vas, spremnih i ornih. Bez nepotrebnog odlaganja. To će vas i dodatno ispuniti entuzijazmom za celu stvar.
Kad se radi o onome što biste voleli da dobijete, pa, od nekih osoba ne možete samo da tražite, ispalo bi da naručujete, ali od mnogih možete. Lepa su i iznenađenja, ali je mnogo onih koji muku muče kad pokušavaju da smisle šta će nekom da poklone i bili bi zahvalni da im jednostavno kažete šta biste voleli (pod pretpostavkom da nije nešto nerazumno skupo). A ako im ranije kažete za to, imaće više vremena da to nađu (jeste, i dalje će većina sve da radi u poslednji čas, ali im barem pružate priliku da izbegnu prednovogodišnje gužve i histeriju).
Sastavljanje spiska stvari koje ćete vi pokloniti drugima bar mesec dana unapred takođe pomaže. Možete da izračunate koliko to otprilike košta, da na miru, bez gužvi, potražite te stvari, ako se radi o nečemu što se obično pojavi u malom broju primeraka, možete prodavce da zamolite da tu stvar unapred odvoje za vas. Plus, možete unapred početi da sakupljate novac za ono što nameravate da nabavite, kao i da unapred vidite koliko je realno da ćete stvarno imati sredstava za sve što želite.
Uz sve navedeno, ide i dobra zabava dok sastavljate spiskove i zamišljate kako ćete ostvariti ono napisano na njima, ide i radovanje unapred predstojećim praznicima i tome što ćete obradovati drage osobe, ide uživanje zbog cele stvari. Uživajte!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike