Novogodišnji praznici nerviraju (1)

Novogodišnji praznici mogu da budu zabavni, ali zbog mnogo čemu umeju i da nerviraju – koliko će vas nervirati zavisi od okolnosti u kojima se zadesite, a mi vam navodimo neke od mogućnosti (naravno, želimo vam da uprkos tome uživate i lepo se provedete).
Sneg. Ako ga nema, to vam smeta, kakva je to Nova godina bez snega? A ako ga ima, tek to može da smeta. Sneg mnogo lepo izgleda na fotografijama, slikama, posterima, na ekranu vašeg kompjutera (ako vas od beline ne zabole oči), izgleda divno i dok ga iz tople sobe gledate kako pada, pa kako svetluca dok na pahulje pada ulično svetlo… Međutim, sneg je hladan. I brzo se napravi bljuzgavica, naročito ako ste u većem gradu. Onaj kreten koji ide ispred vas i ne ume da hoda kako treba vam tom bljuzgavicom, natopljenom naftom i ko zna čim još (čitaj: teško za pranje), isprlja pantalone ili vaše lepe čizmice. Na bljuzgavicu možete da se okliznete, kao i na poledicu – možda i pred svim svojim prijateljima ili, još gore, pred simpatijom. Uz to, od poluotopljenog snega možete da budete skroz mokri, počev od mokrih nogu pa naviše. Lep je sneg, ali stvarno može da nervira.
Zombiji u šopingu. Pred svaku Novu godinu ljudi se ponašaju kao da će smak sveta i kupuju kao potpuni ludaci, svuda praveći gužvu, gazeći sve pred sobom. Uz to, iako su svi svesni da Nova godina dolazi i znaju koji je datum, ništa tu nije došlo kao iznenađenje, većina sve obavlja u poslednjem trenutku (kupovina hrane kao da sledećih mesec dana neće ništa moći da se nabavi a oni će hraniti gladnu armiju, kupovina poklona, kalendara; kad se već kupuje, onda i kupovina svega i svačega dok ne ostanu švorc i ne zaduže se…). Onda i vi treba nekako da preživite tu gužvu, da nabavite ono što vam treba, da to uopšte nađete i da vas pri tom ne izgaze.
Ako će neko od vaše rodbine biti kod vas za praznike, za koga je najverovatnije da će morati da ustupi svoju sobu i svoj krevet? Za vas, naravno. Nije da vi ne volite svoje rođake, ali zašto svaki put vi morate da spavate na kauču u dnevnoj sobi ili u nekom ćošku na dušeku na naduvavanje?

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike