Odabrati pravi ruž za usne

Mada se mladim devojkama pre savetuje sjaj nego ruž za usne – kako bi se istakla njihova mladost i prirodnost – mnoge će ipak želeti baš ruž. Tada je korisno znati kako da odaberete onaj koji će vam najbolje stajati.
Pre kupovine ruža, obavezno u parfimeriji isprobajte tester. Ne želite da prelazite preko usana nečim što je već bilo na ko zna čijim ustima? Dobro razmišljanje – srećom, i ne morate. Ono što vam je potrebno jeste da vidite kako će se određeni ruž ponašati na vašoj koži, a da biste to saznale, možete karmin s testera naneti preko jagodice srednjeg prsta, jer je tu koža potpuno iste debljine kao i ona na usnama.
Savetuje se da se boja karmina uskladi s bojom ostatka šminke. Međutim, i više od toga, treba ga uskladiti s bojom tena i kose – plus je ionako bolje, da ne biste bile prenapadno našminkane, da, ako nanosite ruž, nanesete još samo maskaru, pa tu i nema neke mudrosti oko usklađivanja s "ostatkom šminke".
Sad, što se usklađivanja prema tenu i kosi tiče, to izgleda ovako. Ukoliko ste crnka, najbolje će vam stajati crvene i koralne nijanse (stvaraju najbolji kontrast s bojom kose), kao i zlatno-terakot, bakar-terakot i ljubičaste nijanse. Plavušama će bolje stajati hladne kristalne nijanse, recimo, providno roze ruževi, oranž nijanse, bleda nijansa ciklame, kao i braon terakota s malčice sedefa.
Na brinetama dobro izgledaju intenzivni ruževi – crvena, ružičasta, zlatnomalinasta nijansa, mat ljubičasta. Crvenokosim devojkama će najlepše stajati bakarnozlatna nijansa i boje rubina i ćilibara.
Obratite samo pažnju ukoliko se šminkate jer izlazite s dečkom: momcima se dopada da vide malčice šminke na devojci (ne previše, taman dovoljno da primete da se sređivala zbog njih), ali im se ne dopada da prilikom ljubljenja "jedu" karmin. Zato, ako vam u toku večeri koje provodite s momkom karmin bude uklonjen s usana, nemojte odmah žuriti da ga ponovo nanesete – verujte, lepe ste i bez njega (osmeh je ipak najlepši), a poljubac bez ukusa hemikalija ili veštačkog ukusa voća (ili čega već) biće slađi i vašem dečku i vama.

Napišite komentar