Odeća utiče na to kako se osećate

Postoji izreka da odelo ne čini čoveka, i premda je to, u principu, tačno, na vaše raspoloženje prilično će uticati i to kako ste odeveni – vaša sopstvena odeća može učiniti da se osećate bolje ili lošije, pa sebe radi nije loše obratiti pažnju na to šta nosite.
Da ne bude zabune: ne govorimo isključivo o firmiranoj garderobi. Ako volite brendiranu garderobu, osećaćete se bolje kad je nosite, ali ta sklonost prema određenim brendovima ne treba da ide toliko daleko da ste u "bedaku" onda kad vam takva odeća nije dostupna. Postoji mnogo različite odeće koja vam može popraviti raspoloženje.
Ako vam je odeća isflekana, iscepana (ne u smislu modnog detalja), prljava, neprijatnog mirisa, normalno je da se u takvoj odeći loše osećate. Takođe, ako vas odeća negde steže, "seče", na bilo koji način vam je neudobna, i tada ćete se loše osećati – može tu da bude i dobrog osećaja, ako ste uspeli da se uvučete u ultratesne farmerke, ali će on biti pomešan s neprijatnim jer vam je neudobno, i to neprijatno će prevagnuti – naročito ako vam se još i dugme otkine pred svima.
Mnoge devojke kažu da se osećaju moćno ako su na visokim štiklama, gledaju sve s visine, osećaju se ženstveno… Naravno, to jednom kad nauče da na štiklama hodaju a da se ne "polome", i samo do onog trenutka dok noge u neudobnoj obući ne počnu da ih "ubijaju". Mnogo je i momaka i devojaka koji se dobro osećaju kad su u lepoj odeći (ne nužno skupoj), kad im je ta odeća udobna i dobro im stoji. I to kako se osećaju vidi se na njima – imaju više samopouzdanja, neki su i komunikativniji…
Ne kažemo da je najvažnije kako ste se obukli. Nije, daleko od toga. Ali, bez obzira na izreku da odelo ne čini čoveka, nije ni nebitno kakva vam je garderoba, kakav vam je imidž, stil… Pre svega jer se u različitoj garderobi vi drugačije osećate, a to će onda uticati i na mnogo drugih stvari.

Ostavite komentar