U trendu

Osećaj napetosti tokom seksi scena na TV-u (2)

Kada polni hormoni tek počnu da vam rade, pa sve dok se ne stabilizuju (okvirno, stabilizovaće se negde oko vaše 18-20 godine), seksualno uzbuđenje možete da osetite vrlo brzo i vrlo lako, a ono može biti izazvano najrazličitijim stvarima koje imaju ikakve veze sa seksom (možete se uzbuditi kada vidite seksi scenu, kada vidite dvoje kako se ljube, kada vidite neku seksi sličicu…). Seksualno uzbuđenje može vam čak izazvati i prizor nečega što nema direktne veze sa seksom – recimo, videli ste u seksi sceni na TV-u kako ljubavnici jedni druge hrane čokoladom, pa se uzbudite na prizor čokolade. Dešava se. Ne stidite se toga.

Dodirivanje delova tela u kojima osećate napetost (žmarce, ili kako već nazovete to što osećate) naziva se samozadovoljavanje. Nekada su ljudi vaspitavani da veruju da je samozadovoljavanje prljavo i štetno, ali to nije tačno. Naravno da to ne treba da radite u društvu i naravno da treba da vodite računa o higijeni (da operete, toplom vodom (ne vrućom) i blagim sapunom sve delove kojima je pranje potrebno i da promenite donji veš ako je potrebno) kako ne biste sami sebi prljavim rukama izazvali infekciju i treba da pazite da se ne povredite (ne budite pregrubi prema svom telu i nemojte koristiti oštre predmete koji vas mogu povrediti), ali samozadovoljavanje samo po sebi niti je prljavo niti je štetno.

Naprotiv: pored toga što će vas opustiti, naučićete i kakvi vam dodiri najviše prijaju (suprotno verovanjima nekih, to nije nešto što „instinktivno znate“, to se uči), pa ćete jednog dana moći i svom dečku ili devojci da kažete kako da vas dodiruju. Nije bitno koliko često to radite; osim ako vam baš ceo dan ne protekne u samozadovoljavanju, ne radite to prečesto.

Da ne bude zabune: to što ste u stanju da se seksualno uzbudite ne znači da ste spremni za seksualne odnose s drugom osobom – za to je ipak potrebna i fizička (potpuno razvijeno telo odrasle osobe) i psihička zrelost. Ipak, nema nikakvog razloga da sami ne istražujete potrebe svog tela i da ne upoznate bolje svoje telo. Dakle, bez straha – i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.