U trendu

Osećate da možete sve

Postoje sjajni trenuci u vašem životu, u svačijem životu, oni kad se osećate super, kad osećate da možete sve. Ono što je super u vezi s takvim trenucima jeste to da ne morate samo bespomoćno čekati da vam se dese, možete doprineti tome da vam se dešavaju češće.
Da ne bude zabune, to nisu trenuci kada vi imate nekakve iluzije. Nećete u takvim momentima poverovati da možete da skočite s vrha zgrade i poletite kao Supermen, niti da možete da stanete ispred automobila u pokretu i zaustavite ga snagom svojih mišića. Svesni ste i postojećih teškoća, stvari koje vas sprečavaju da lako dostignete svoje ciljeve. Ali, isto tako, svesni ste i da te teškoće nisu nepremostive i da će, samo ako ne odustanete, jednog dana ti problemi biti iza vas – a vi ćete uspeti.
Takvi momenti su divni, i stvarno vas ohrabre da nastavite s onim oko čega se trudite, da ne posustanete, da ne odustanete. Samo, takvi momenti umeju da budu prilično retki – ako im vi ne "pomognete" da se javljaju češće.
Kako to da učinite? Pronađite šta je to što zaista volite da radite, u čemu stvarno uživate, šta je to što vam dobro ide. I onda se bavite time, tako da što više uživate i da postajete sve bolji i bolji. Time što se bavite onim što vam dobro ide i onim u čemu stvarno uživate stičete sve veće i veće samopouzdanje – svakom prija kada oseća da je u nečemu stvarno dobar, da je u nečemu uspešan. To ne mora da bude ništa krupno, ne morate da budete prvak u nekom sportu, da dobijate medalje, da pobeđujete na takmičenjima, prija i čini da se osećate uspešnim već i, na primer, to što umete da skuvate jako dobre špagete (sad, ako ćete često da kuvate špagete, potrudite se da se radi o integralnim testeninama, jer vas višak kilograma od previše belog brašna neće navesti da se osećate dobro).
Kad tako izgradite svoje samopouzdanje, onda vam i trenuci kada osećate da možete sve dolaze češće i, nekako, dođu vam prirodno. Znate da je to stvarno tako, da to nije nikakav vaš "trip", jer ste već iskusili kako je to kad ste uspešni. Znate da možete.
Stvarno i možete.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike