U trendu

Plaši se da se nasmeje

Nasmejano lice je lepo lice, i mnogo je momaka koji "padaju" na nasmejane devojke – i ne samo momaka, i devojke vole da u svom društvu vide vedre i nasmejane devojke. A opet, ima ih i koji se plaše da se nasmeju, kao da je smeh nešto loše.
Ne govorimo sad o tome da se nekoj devojci nešto loše desilo, pa je tužna, besna, uplašena i zato se ne smeje. Svakome se nekada dešavaju loše stvari i naravno da ne možemo baš uvek biti nasmejani, niti bi trebalo da izigravamo "glupog avgusta" samo da bismo ugodili okolini i onima koji pobegnu čim čuju "p" od "problem". Ono o čemu govorimo jeste da ima i onih koji se praktično nikada ne smeju, kao da se plaše da će delovati glupo nasmejani – a neće.
Istina je da ima onih čiji je smeh kreštav i taj zvuk nije prijatan. Međutim, to nije razlog da se ne smejete; uz to, moguće je naučiti kako da kontrolišete svoj glas i kako da zvučite prijatnije. U svakom slučaju, nećete izgledati glupo nasmejani – postoje neke situacije kada smeh nije prikladan ili kada je neophodno biti tih, ali kad prilike nisu takve, lepo je ako se što više smejete.
Kada se neko ne plaši da se nasmeje, to je divan prizor. Nešto mu/joj je smešno, nasmeje se ne može da se zaustavi (ovde govorimo o smehu, ne podsmehu), i pošto je takav smeh "zarazan", i oni koji se nađu u blizini počnu da se smeju. To onog koji je prvi počeo podstakne na još jači smeh, to onda i ostale navede da nastave sa smejanjem, i tako dok vas sve ne zaboli stomak – i osećate se predivno.
Neće uvek doći do takve "zaraze", ali uvek će biti prijatno. Mnogo ih je koji smatraju da je osoba koja se otvoreno, bez straha, smeje, slatka i simpatična; mnogo ih je kojima se takva osoba dopada i koji bi rado bili u njenoj blizini. A kad se mnogima tako iskreno dopadate, to vam daje još i više razloga za radost i za smeh.
Ne plašite se smejanja. U smejanju nema ničeg lošeg, ono je divno. Uživajte!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike