U trendu

Podseća vas da je vaš dečko njen bivši

U ljubavi i prijateljstvu nekad se dese nezgodne stvari, na primer, da je dečko s kojim se zabavljate bivši dečko vaše dobre drugarice, i da ona malo-malo pa u razgovoru pomene nešto iz njihove zajedničke prošlosti, od čega se vi osećate nelagodno.
Ne radi se o tome da ste joj otele dečka. Niste. Niti ste sa njim počele da izlazite tek što su njih dvoje raskinuli – oni su bili u vezi pre tri godine, između njih je davno gotovo. A opet, ona vam malo-malo pa pomene nešto što su njih dvoje radili zajedno, oni su ovo, oni su ono… Osećate se nelagodno u takvim trenucima, a ne znate kako da reagujete.
Sasvim je moguće da drugarica time ne misli ništa loše. Ako sad nema dečka, možda je malčice ljubomorna pa vam svojom pričom pokazuje da je i ona nekad imala dečka (na nesreću, radi se o istom momku). Ukoliko vi do sada niste imale mnogo iskustva s momcima, možda sad smatra da, kad i vi imate dečka, može s vama više da priča o njima, i onda iznosi priču o svom bivšem.
U svakom slučaju, ako se osećate neprijatno kad vam ona priča o tome, trebalo bi joj to staviti do znanja. Za početak se setite da je vaš dečko s vama jer s vama želi da bude, to bi moglo malo da vas smiri. Zatim, sledeći put kad vam kaže nešto u vezi sa svojim bivšim (a vašim sadašnjim) dečkom, pitajte je zbog čega oseća potrebu da sad priča o tome, i zamolite je da to ubuduće ne čini, osim ako je ono što ima da kaže relevantno za sadašnji trenutak.
Potrudite se da pri tom budete učtive i da je ne napadate i ne optužujete, pošto bi u suprotnom između vas dve mogla da izbije svađa; takođe, ako vam se čini da bi to moglo da bude bolje, suzdržite se od priče o svojoj vezi i svom dečku pred tom drugaricom. Jeste malo bez veze da s dobrom drugaricom izbegavate takvu temu, ali ako će to dovesti do toga da ona ne spominje ono od čega se osećate neprijatno, vredeće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.