Pokažite pravo lice

Jaoj, baš vam se dopada neki dečko ili devojka! Sve biste učinili da ih osvojite! Dobro, ne baš sve – ne biste učinili nešto što bi vas odvelo u zatvor, u ludnicu ili na neko podjednako neprijatno mesto. Ipak, učinili biste mnogo toga.
Pošto vredno čitate tinejdžerske magazine i s mnogima pričate o najboljim osvajačkim taktikama, već znate da je jako dobra ideja saznati šta je to što vaša simpatija voli, šta je zanima, koji su joj hobiji i interesovanja, kakva bi mu se devojka dopala (ili kakav bi joj se dečko dopao)… Sve vi to lepo saznate i sledeći korak je, naravno, da date sve od sebe da se tom dečku ili devojci predstavite kao devojka ili dečko njihovih snova. Po onom "u ratu i ljubavi sve je dozvoljeno", dopuštena su i mala varanja…
Oprez! Može vam izgledati kao genijalna ideja da se dečku koji vam se dopada predstavite kao samouverena super riba, ma, vi ste sledeći najbolji top-model (nema veze što ste zapravo prilično stidljiva devojka, što mrzite i samu ideju da se pojavite pred kamerom i mnogo biste se radije bavile nekim drugim poslom nego modelingom) – njemu se sviđaju takve! Pristajete i da se pretvarate da volite fudbal i boks. Međutim, takvim postupkom ćete samo napraviti sebi probleme.
Niko ne voli da ga lažu, a vi se ne možete baš doveka pretvarati da ste nešto što niste. Vaša simpatija (do tada bi to već mogli biti vaš dečko ili devojka) će u nekom trenutku shvatiti da ste je sve vreme folirali, a tada će se osetiti kao polivena ledenom vodom u zimsko doba. Biće povređeni i zbunjeni i neće im uopšte biti jasno zašto ste ih lagali.
Pored toga, koliko dugo možete da izdržite da se pretvarate da ste nešto što niste? Koliko priče o nečemu što vas zanima ste u stanju da podnesete, i da se još sve vreme folirate kako vam je to baš super tema za razgovor? Koliko dugo možete da glumite, a da se ne opustite pred osobom u koju bi trebalo da ste zaljubljeni? Nije baš prijatno – i u tome svakako nećete uživati.
Moguće je lažima i foliranjem osvojiti osobu koja vam se dopada, ali u takvoj vezi ne možete uživati niti biti srećni. Jednom kada saznaju da ste ih lagali, neće biti srećni ni vaš dečko ili devojka. Nesrećni i vi i vaš dečko ili devojka, niko ne uživa – čemu onda sve to? Bolje je od starta biti iskren, pa ako između vas dvoje ne ide, ne ide – niste jedno za drugo. Tada možete pronaći neku drugu osobu koja će vas voleti baš takve kakvi jeste i koja će u većoj meri imati slična interesovanja kao i vi. Tada možete biti zaista srećni.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike