Poljubili ste osobu istog pola

S najboljom drugaricom ste veoma bliske. Puno vremena provodite zajedno, zajedno izlazite, idete u šoping, kada niste zajedno, povezane ste mobilnim telefonom čvršće nego pupčanom vrpcom… Nije neobično ni da budete kod vas ili kod nje i slušate muziku i tračarite, pomažete jedna drugoj oko izbora garderobe i frizure, kao što nije neobično ni da prespavate jedna kod druge.

Nekom prilikom kada ste bile samo vas dve zajedno, desilo se da ste se poljubile. Filmski, kako to neki nazivaju, onako kako biste inače poljubile dečka. Možda ste bile samo radoznale, možda ste bile i pod dejstvom alkohola (inače ne biste imale hrabrosti da to isprobate). Tek, poljubile ste se. Na tome ste stale i ništa se dalje nije dešavalo. Čak i ne razgovarate o tome – obe se pravite da se ništa nije desilo. Samo, ne možete a da se ne zapitate: da li ste zapravo skloni osobama istog pola?

Odmah da vam kažemo: to što ste jednom poljubili osobu istog pola ne znači ama baš ništa. Nema veze ni ako vam se taj poljubac (što nipošto ne želite da priznate) zapravo veoma dopao – to i dalje ne znači ništa. Vaši hormoni „luduju“, mladi ste i radoznali – nije uopšte toliko neobično da u nekom trenutku poljubite, pa i poželite (u seksualnom smislu) osobu istog pola. Već sledećeg dana (ili to isto posle podne) nastavićete da zaljubljeno blenete u svoju simpatiju, koja vam izgleda kao najslađi dečko u razredu.

U pubertetu nije neobično osećati naklonost prema veoma različitim osobama, i to naklonost koja, ako joj ne pridate previše značaja, može veoma brzo da prođe. Tek nakon nekog vremena, nakon što se naklonost zadrži ili nestane, znaćete koje osobe (kog pola) vam se više dopadaju. U međuvremenu, nema nikakvog razloga da se nervirate niti uzrujavate što vam se dopao poljubac s vama bliskom osobom – i nemojte dopustiti da vam jedan poljubac i nešto zbunjenosti pokvare super prijateljstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.