Poštuj sebe, reci NE seksu

Okej, evo scenarija: upravo si na petom sastanku sa dečkom za koga misliš da je sladak. Zabavan je, pričali ste puno, a on je bogme potrošio priličnu svotu na izlazak i gledali ste romantični film koji si TI izabrala. Ulazite u kola, on te ljubi. Srce počinje brže da ti kuca. Posle malo maženja predlaže da pređete pozadi, na zadnje sedište da bi vam bilo udobnije. Kaže da ima dovoljno mesta za oboje, ljubi te po usnama, prelazi na vrat i… i šta sad?!?

Dobro si shvatila šta taj dečko želi, ali takođe dobro znaš da ti još uvek nisi spremna. Može se desiti da dečko bude cool i da te na tvoj zahtev jednostavno odveze kući, ali mnoge devojke nisu te sreće. Upravo zato moraš naučiti da kažeš „ne“ – i to na taj način da dečko s kojim si razume da misliš ozbiljno. Ali, da bi ovo uradila moraš da shvatiš jednu stvar. Kada dozvoliš dečku da bude u tvom društvu, on treba da bude počastvovan. Zvuči čudno, zar ne? „Počastvovan.“ Ali to je način na koji žene treba da se ophode prema svojim telima. Bilo da si devica ili već imaš seksualno iskustvo, vreme je da ojačaš svoje samopouzdanje i da budeš sposobna da kažeš – NE.

Vodio te na večeru, izveo čitav „manevar“ da bi ti obezbedio savršen izlazak i nije dozvolio da platiš čak ni kokice? Osećaš se… kao da mu duguješ nešto? Tvoje telo nije „zahvalnica“. Zamisli da svojim telom „trguješ“ za neke beznačajne stvari kao što su večera i bioskop? Zahvali mu se, reci mu da ti je bilo lepo i poljubi ga u obraz (ako ti se baš sviđa). Svi bi trebalo da se prema tebi ponašaju s izvesnim dostojanstvom, a taj momak nije izuzetak.

Čak i da ste tri godine zajedno, to ne znači da moraš da spavaš sa njim. Ulazak u zajedničku intimu se ne određuje dužinom veze. Da li je on s tobom zato što te zaista voli ili samo da bi dobio nešto? Upamti, ako ti se dečko samo sviđa, to ne znači da moraš da pristaneš na seks. Kaži mu da ti se dopada kad te ljubi, ali da nisi spremna da ideš dalje. Objasni mu da to mora da poštuje, a ako ne želi, onda jednostavno to nije onakav dečko kakav si mislila da jeste.

Kaže ti da će „posle toga“ biti verniji? Ogromna laž! Da, situacija je teža ako ste već neko vreme zajedno i ako se plašiš da ga ne izgubiš, ali istina je da se varanje ne može kontrolisati. U vezama nema garancija. Ni pre ni posle seksa.

Na kraju, seks ne služi za reklamu prijateljima. Ponekad se možeš osetiti odbačeno, ako su svi tvoji prijatelji seksualno aktivni. Izgledaćeš nezrelo jer „svi to rade“? U stvarnosti to IPAK ne rade svi. Svaki čovek je različit, i ti si različita. Stoga nema potrebe da se ponašaš kao i tvoji prijatelji. Seks nije trend, kad uradiš to, uradi samo iz jednog jedinog razloga – zato što si spremna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.