U trendu

Prijatelj(ica) vas odjednom ignoriše

Ponekad se s prijateljima dese čudne stvari koje vam nimalo nisu jasne. U jednom trenutku sve je super, imate najboljeg prijatelja ili najbolju prijateljicu na svetu, a onda, odjednom, ta osoba počne da vas ignoriše. I vi nikakvog pojma nemate o čemu se radi.
Ta osoba vam je bila zaista draga. Šta bila, i dalje vam je draga, iako ne razumete šta se s njom dešava i zašto vas ignoriše i izbegava. Ne samo da vam je super bilo zajedno, odlično ste se zabavljali, nego je ta osoba uvek bila tu za vas kad vam je bila potrebna, da vas uteši, posavetuje, podrži, šta god da je trebalo. A sad ništa. Izbegava vas, ignoriše, ne odgovara vam na pozive… Ništa ne razumete. Samo znate da vam nedostaje.
Možda ste uradili nešto što nije trebalo? Razmislite o tome. Da niste rekli nešto što je tu osobu povredilo ili uvredilo? Ili možda niste uradili nešto što je trebalo da uradite? Ta osoba je ranije uvek bila tu za vas, da li ste i vi uzvraćali istom merom?
A možda i niste vi krivi. Možda taj vaš prijatelj ili prijateljica imaju ozbiljnih problema, pa se sklanjaju dok to ne reše. Ako, recimo, imaju ozbiljnih problema u kući, moguće je da im nije do druženja, niti do slušanja o onome što se dešava drugima. A nije nemoguće ni da im se nešto lepo desilo, recimo, zaljubili su se, i sada sve vreme provode s devojkom ili dečkom.
Ne moraju ni problemi ili lepe novosti da budu u pitanju. Nije isključeno da su našli nove prijatelje kojima se vi ne dopadate, pa vas zato izbegavaju. Ili su, jednostavno, krenuli nekim svojim putem, drugačijim od vašeg. I to se dešava. Prijateljstva se ugase a da niko nije kriv, ljudi počnu da se previše razlikuju.
Kako znati šta je u pitanju? Domognite se te osobe, najbolje onda kad nije okružena drugima. Nađite je u školi, kod kuće, u komšiluku… Ako ste dovoljno uporni, uvek je moguće naći onoga koga tražite. A onda, bez optuživanja, recite toj osobi da vam nedostaje i pitajte je šta se dešava. Ukoliko ste je nečim povredili, izvinite se i dajte sve od sebe da to ispravite. Ako ima problema, ponudite pomoć i podršku, ako je zaljubljen/a pokažite razumevanje, a ako ne želi više da se druži s vama, pa, tu ništa ne možete. Nije moguće nekog naterati da želi da vam bude prijatelj, niti da se druži s vama ako to više ne želi.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.