najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Pripremite se za proleće

Još uvek je hladno i neprijatno vreme; sasvim je moguće da vam je to u velikoj meri dosadilo, ma koliko bilo "aut" kukati i žaliti se. Moguće je, takođe, da se osećate kao da lepo vreme, ono koje vas prosto mami da izađete napolje i uživate, kao i da "odložite" školske obaveze, neće nikada doći. To i dalje nije razlog za depresiju! Neko bi vam mogao reći: ima sunca tamo gde je lepo. Zašto ne bi bilo lepo u vašoj sopstvenoj sobi?
Cveće je jedna dobra ideja. Neka bude što šarenije i što življe – vesele boje će vas razvedriti. A tek miris cveća, koji će vas podsetiti na lepo vreme i lepe mirise koji vas mame napolje… Čak bi i dečacima, koji su poznati po tome što im baš i nije stalo do cveća, mogao da prija ovakav miris, čisto zbog asocijacije na lepo vreme.
Kad smo kod mirisa, mogu da posluže i mirisne sveće. Vanila je lep miris, doduše, nije povezan sa nekim određenim dobom. Sveće sa mirisom kokosa, ako ih nađete, mogu lepo da vam posluže – ovaj miris će vas svakako asocirati na leto.
Konačno, tu je i hrana. Makar na jedno veče (ili na jedan dan) zaboravite na tešku zimsku hranu i pokušajte da se dogovorite s majkom da napravi neku laku hranu intenzivnih boja (kad joj objasnite o čemu se radi, vrlo verovatno će se i njoj dopasti ideja), hranu koja će vas podsetiti na vreme kad se sve budi. Možete napraviti takvu hranu i sami.
Kad budete imali sve to – cveće, mirisne sveće, laku hranu intenzivnih boja, može i još nešto čega se u međuvremenu setite – možete pozvati i društvo kod vas, na zajedničko "vabljenje proleća". Posle vesele klope, nemojte se samo zabiti u sobu. Zajedničko gledanje dobrog filma ili slušanje muzike jeste super, ali za ovu svrhu još bolje će vam doći izlazak na svež vazduh, makar i nakratko – i to je na neki način vabljenje lepog vremena, kad nećete ni želeti da sedite u sobi.
Uživajte!

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike