U trendu

Prvi put bolje s iskusnijim?

Kao što smo i ranije pisali, o prvom vođenju ljubavi se mnogo priča, piše, diskutuje… Nije ni čudo. Kada se kaže "prvi put", automatski se pomisli ili na prvi poljubac ili na prvo vođenje ljubavi (neki pokušavaju da privuku pažnju pričicama o prvom gutljaju kafe, prvom zalogaju kroasana i slično – ali uz sve pokušaje te vrste, reči "prvi put" i dalje izazivaju iste asocijacije kao i ranije). U svoj toj priči o prvom putu razviju se i pretpostavke kako bi to trebalo izvesti pa da bude najbolje moguće. Romantika i ljubav se podrazumevaju. Jedna od čestih ideja jeste i ta da je bolje da momak bude iskusniji, da će tako biti veće uživanje za oboje. Otkud ova pretpostavka i na šta njeno izvođenje liči u praksi?
Smatra se da je bolje da momak bude iskusniji jer će tako bar jedno od njih dvoje "znati šta radi". Iskusniji dečko će bolje umeti da umiri njene strahove, znaće šta i kako da uradi pa da nju boli najmanje moguće i da što više uživa, ona će se osećati sigurnije pored iskusnijeg momka pa će biti opuštenija… Sve to lepo zvuči, ali da li je zaista tako? Nije baš.
Mada saznanje da dečko pored vas ima iskustva u onome što radi može pomalo da umiri, smanjenju straha od prvog puta najviše doprinose ljubav prema dečku i poverenje – a voleti možete kako iskusnog tako i neiskusnog dečka. Ako vi njega volite i znate da on voli vas, i da je i inače dobar i pažljiv, verovaćete mu bez obzira na to koliko malo ili mnogo iskustva ima. Plus, devojka zapravo može da se još više uplaši pored iskusnog dečka i da joj bude još teže da se opusti, jer se boji kako će se pokazati, da ne ispadne "klinka" pred njim, da ne ispadne loša u krevetu… Takvih strahova uz momka kome je takođe prvi put bude znatno manje.
Što se iskusnijih dečaka tiče, treba uzeti u obzir to da su i oni još uvek tinejdžeri, što će reći, bez obzira na iskustvo, i dalje prilično mladi. Mada iskusniji momak može da bude pažljiv i strpljiv, može, isto tako, i da se pokaže prilično nestrpljivim – da ne želi da troši puno vremena na smirivanje uplašene devojčice, da ne želi sve da radi polako i pažljivo kako bi što manje povredio devojku koja nikad ranije nije vodila ljubav. Ne želimo ovim da kažemo da su svi tinejdžeri koji su "ono" već radili neosetljivi na potrebe svoje devojke, ali samo zato što imaju nešto iskustva ne znači da su i strpljivi (pre će biti da su nestrpljivi da imaju još više takvog iskustva, i to po mogućnosti opuštenog, bez straha od toga da će povrediti devojku – zato će mnogi dečaci baš želeti da devojka s kojom su bude iskusnija od njih).
Da ne bude zabune: ne smatramo da ima nešto loše u tome da devojka kojoj je prvi put bude s dečkom koji već ima nešto iskustva. Ipak, to nije obavezno, niti je samo po sebi bilo kakva garancija. Postoji i predivno osećanje kada vam je oboma prvi put, kada oboje zajedno otkrivate nešto novo i čudesno. Ono što je najvažnije jeste da vam prvi (po mogućnosti, i svaki sledeći) put bude s osobom koju volite i kojoj verujete, koja voli vas i veruje vam. Da li ta osoba već ima seksualno iskustvo ili ne nije bitno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.