Prvi put kao u priči

Jedan od najznačajnijih događaja u životu velikog broja ljudi jeste prvo vođenje ljubavi. To je nešto što će mnogi iščekivati s nestrpljenjem, želeće da bude savršeno, baš kao u priči ili na filmu… I mnogi će se razočarati, jer kao na priči ili na filmu ne bude nikad.
Pogledajte prosečnu priču koja opisuje prvi seksualni odnos između dvoje tinejdžera. Sve je puno romantike – dobro, to može da se desi i tako bi i trebalo da bude. Možda su oboje u početku nervozni, ali nervoza ubrzo prođe i ostaje samo uživanje i potpuna opuštenost. E, to već ne ide tako – nervoza i strah i nesigurnost na početku su sasvim normalni i uglavnom i ne prođu, ne u potpunosti. Dečko se boji da li će biti dovoljno dobar i da li će povrediti devojku, devojka se boji da li će je mnogo boleti i da li će dečku pružiti dovoljno uživanja…
Naravno, obavezno po pričama devojku ili nimalo ne boli ili je boli samo malo, i to samo nakratko. Sad, nije nam cilj da vas prepadamo, i u najvećem broju slučajeva bol prilikom probijanja himena zaista nije nešto što bi devojku nateralo da vrišti, ali definitivno nije ni nepostojeći ni samo kratkotrajan i relativno blag. Neke devojke boli više, neke manje, one koje boli malo su u manjini, a ne znamo ni za jedan slučaj da bola uopšte nije bilo.
Još jedan mit o prvom putu koji možete naći u ovakvim pričama jeste onaj o tome da devojka tada doživi orgazam – i to, po pravilu, istovremeno s dečakom. To se jednostavno ne dešava. Izuzetno je retko da devojka prilikom prvog puta doživi orgazam (a ako ga doživi, to neće biti samo od penetracije, kao što priče sugerišu, već i od dosta stimulacije klitorisa), a sasvim sigurno ga neće doživeti istovremeno kad i dečko – oboje su neiskusni i još uvek ne znaju dovoljno šta kome fizički prija, ako uopšte znaju šta njima samima prija, tako da je ovakva vrsta usklađivanja neizvodljiva.
Da ne bude zabune, ne želimo da kažemo da je prvo vođenje ljubavi ružno, trapavo, traumatično iskustvo, naročito za devojke. Naprotiv, prvo vođenje ljubavi ume da bude izuzetno lepo i romantično, nešto što ćete želeti da pamtite celog života – samo nemojte očekivati da vam bude kao u priči ili kao na filmu. Ni vi niste lik ni iz priče ni iz filma, već stvarna osoba, sa svim prednostima i manama koje stvarne osobe imaju.

Jedan komentar

  • Nevena Peserdžić

    Članak nije loš, ali je relativna stvar svakog od nas kako će da doživi prvi put, kako zbog toga šta očekuje, tako i zbog toga kako doživljava seks. Ne osporavam, naravno, da je to potreba svakog od nas, ali opet neko voli više da ga upražnjava, neko manje i prvi put može da bude sa velikim očekivanjima, koja se ne ispune baš svakom. Treba pustiti da to bude spontano sa preporukama predostrožnosti. Pozdrav svima.

Ostavite komentar